Zuta boja u enterijeru za pozitivnu atmosferu

Zuta boja je boja sunca i simbolise srecu i vedrinu i upravo zato bi trebalo da bude prisutna u Vasem enterijeru. Bilo da je u pitanju veca povrsina, kao sto je to zuti zid, ili cete se odluciti za zute detalje, manje je bitno – u svakom slucaju ce Vas dom uciniti veselijim. Poznato je da je ta boja jedna od najpozitivnijih i zato bi trebalo da se nalazi u prostorijama u kojima najvise boravite. Ipak, mozete se opredeliti i za manje ocekivana mesta i prefarbati svoja ulazna vrata u zutu boju.

e ta boja jedna od najpozitivnijih i zato bi trebalo da se nalazi u prostorijama u kojima najvise boravite. Ipak, mozete se opredeliti i za manje ocekivana mesta i prefarbati svoja ulazna vrata u zutu boju.

download (1)

Zuta je boja energije koja pozitivno utice na kreativnost i nervni sistem i pospesuje memoriju i koncentraciju. U umerenim kolicinama, ona ce pozitivno uticati na Vas rad i zato je odlicno resenje za radne sobe. Ipak, u prevelikoj kolicini ova boja moze imati sasvim suprotan efekat, pa to treba imati na umu. Pored toga, u zavisnosti od nijanse, zuta moze Vas dom uciniti svetlijim ali moze i da umiri celokupnu atmosferu.

images

Kako zuta reflektuje svetlost, ona u raznim delovima dana moze delovati drugacije, pa cak biti i malo zelenkasta ukoliko Vam je prostorija puta cveca ili je pored prozora drvo. Nijansu zute nije lako izabrati, pa pazljivo razmotrite opcije i ako je potrebno, posavetujte se sa nekim ko ima vise iskustva kako bi Vam dom odisao svezinom i pozitivnoscu.

download