Kako prodati nekretninu – praktični saveti

Ono što je ključno za uspešnu prodaju nekretnina jeste kvalitetan marketing, a to uključuje korišćenje što više medija za oglašavanje nekretnine koju želite da prodate. Zajedno sa jačanjem interneta kao medija poslednjih godina, jača i efikasnost oglašavanja nekretnina na ovaj način.Kada prodajete nekretninu, najvažnije je biti informisan, a to znači da treba da budete upoznati sa stanjem na tržištu nekretnina.

.Kada prodajete nekretninu, najvažnije je biti informisan, a to znači da treba da budete upoznati sa stanjem na tržištu nekretnina.

преузимање (1)

Ako prodajete svoj stan ili kuću, jedno od osnovnih pravila jeste da se emotivno distancirate i da na tu nekretninu gledate samo kao na nešto što samo ima tržišnu vrednost. Cilj je da stan ili kuća na kupca ostavi utisak da je to baš ono što on želi i da se u njoj pronađe. Uklanjanjem svih ličnih detalja, kao što su fotografije, kupcu dajete mogućnost da vidi sebe, a ne Vas, kao vlasnika.

преузимање

Nekretnina mora i spolja i iznutra izgledati privlačno, kako bi potencijalni kupac na prvi pogled pomislio da upravo to želi za sebe. Ako je potrebna po koja poprvka, uz mala ulaganja to možete srediti, a ovakvi detalji će sigurno ubrzati prodaju. Praksa pokazuje da potencijalni kupci najviše pažnje obraćaju na kupatilo i kuhinju, pa bi trebalo na te prostorije obratiti najviše pažnje. Takođe, obratite pažnju da nekretnina koju želite da prodate bude sređena i uredna, a po koja vaza sa cvećem ostavlja pozitivan utisak na potencijalnog kupca.

Slika221