Uređenje malog stana – trikovi za povećanje prostora

Uređenje malog stana je svakako veći izazov nego uređenje enterijera stana veće kvadrature, što možda ovaj proces čini još zanimljivijim. Kako biste u malom stanu imali sve što Vam je potrebno a da pritom ne preopterećujete prostor, potrebno je da znate par trikova koji će Vam u tome pomoći. Svetle boje, skrivene fioke i stakla samo su neki od trikova koji će Vam biti od velike koristi. Pročitajte još par saveta kako da maksimalno iskoristite prostor koji imate.

omoći. Svetle boje, skrivene fioke i stakla samo su neki od trikova koji će Vam biti od velike koristi. Pročitajte još par saveta kako da maksimalno iskoristite prostor koji imate.

images

Kada su u pitanju mali stanovi, svetle boje su najbolji izbor. Svetli zidovi i nameštaj će učiniti prostor vizuelno većim, a još jedan trik koji će isto to učiniti jeste da odabir tepiha i kreveta u istoj boji. Plafon mora biti beo, a kada su u pitanju druge boje, izbegavajte njihovo gomilanje.

преузимање преузимање (2)

Ako imate mali stan, slobodan prostor treba pametno da iskoristite. Polica u stanu nikad nema suviše, tako da ih možete postaviti gde god imate mesta. Ako imate slobodan ćošak koji ne možete upotrebiti ni za koji drugi deo nameštaja, to je odlično mesto za policu. Takođe, oslobodite prostor što je više moguće, sve stvari koje je moguće skloniti, stavite u ormane.

преузимање (1) images (2)

Koji god komad nameštaja Vam to dozvoljava, dodajte točkiće. Na taj način ćete imati mogućnost da lako pomerate komade nameštaja i po potrebi stvorite veći prostor. Umesto da dnevnu sobu opterećujete ormarima, ugradite ih u predsoblju ili spavaćoj sobi. Izbegavajte glomazan nameštaj sa velikim naslonima; za Vas bi bio adekvatniji niži nameštaj u minimalističkom stilu i trudite se da se ograničite samo na one komade koji su Vam zaista potrebni. Pored toga, pronađite višenamenski nameštaj i stvorite višenamenski prostor. Kreveti sa fiokama ili trpezarijski sto koji možete da koristitte i kao radni sto će Vam pomoći da izbegnete pretrpavanje stana nameštajem, a imaćete sve što Vam je potrebno.

mali-stan-uerdjenje-findmefurniture.co.ukimages (4)

Gde god je to moguće, postavite ogledala i staklo. Oni će učiniti da prostor deluje veće, a najpogodniji su za problematične delove stana, kao što su hodnici i kuhinje.

 

images (3)преузимање (3)