Za odmor i uživanje - Kako da uredite svoje dvorište

February 15, 2024 12:00

Sređivanje dvorišta kuće je inspirativan proces koji donosi lepotu i funkcionalnost vašem domu.

 

Pročitajte više


Iz ugla zakupca - Na ove stvari treba da obratite pažnju kada iznajmljujete stan

February 13, 2024 12:00

Prilikom iznajmljivanja stana, bitno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih aspekata kako biste osigurali udoban i siguran dom.

 

Pročitajte više


Ako se dvoumite - Prednosti kuće u odnosu na stan

February 11, 2024 12:00

Kuća i stan su dva različita doma, a prednosti kuće nad stanom mogu biti brojne i raznovrsne.

 

Pročitajte više


Cene i trziste nekretnina

February 09, 2024 12:00

Poslednjih nekoliko godina, tržište nekretnina proživljava dinamične promene u cenama. Ovo je delimično rezultat ekonomske stabilnosti i rasta interesovanja za kupovinu nekretnina kao oblika investicije. Beograd, kao najveći grad i ekonomski centar, beleži najznačajniji porast cena nekretnina, posebno u centralnim delovima grada i elitnim naseljima.

 

Pročitajte više


Kupovina nekretnine - Kako odabrati pravu agenciju

February 07, 2024 12:00

Odabir prave agencije za nekretnine ključan je korak pri kupovini stambenog prostora. Prvo, istraživanje reputacije agencija putem recenzija, preporuka i ocena pomaže u stvaranju prvog utiska. Potrebno je proveriti i licencu agencije kako bi se osiguralo da je registrovana i ovlašćena za posredovanje.

 

Pročitajte više


Za bezbednu prodaju i kupovinu - Ugovor i predugovor o kupoprodaji nepokretnosti

February 05, 2024 12:00

 

Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti i predugovor predstavljaju ključne pravne dokumente koji regulišu prodaju nekretnine. U predugovoru se definišu osnovni uslovi i namere strana, dok u ugovoru se detaljno preciziraju prava i obaveze kupca i prodavca.

 

Pročitajte više


Kupovina nekretnine sa ili bez agencije - Sta je sigurnije

February 03, 2024 12:00

Ljudi često biraju da kupe nekretninu bez posredovanja agencije iz nekoliko razloga. Prvo, izbegavaju dodatne troškove provizije koje agencije naplaćuju. Direktna kupovina omogućava im da uštede novac. Takođe, mnogi preferiraju lični pristup i direktnu komunikaciju sa prodavcem, smatrajući da to olakšava proces pregovaranja.

 

Pročitajte više


Planirate kupovinu nekretnine u inostranstvu? Ovo su pravi koraci za bezbednu kupovinu

February 01, 2024 12:00

 

Kupovina nekretnine u inostranstvu može biti izazovan, ali uzbudljiv proces. Prvi korak je detaljno istraživanje tržišta nekretnina u zemlji koju razmatrate. Razmotrite lokaciju, pravne uslove i trendove na tom tržištu.

 

Pročitajte više


Kako savladati izazov uređenja male trpezarije

January 31, 2024 12:00

Uređenje male trpezarije može biti izazov, ali uz nekoliko pametnih koraka možete je pretvoriti u funkcionalan i estetski prijatan prostor. Prvo, odaberite kompaktan trpezarijski sto koji se može sklopiti ili proširivati prema potrebi. Stolice s providnim naslonima vizuelno proširuju prostor, dok svetle boje na zidovima i nameštaju stvaraju osećaj prostranosti.

 

Pročitajte više


Realna tržišna vrednost nekretnine - Kako se vrši procena vrednosti stana

January 29, 2024 12:00

Procena vrednosti stana je složen proces koji zahteva pažljivo analiziranje različitih faktora kako bi se utvrdila realna tržišna vrednost nekretnine. Prvo, stručnjak za procenu uzima u obzir lokaciju stana, uzimajući u obzir blizinu javnih prevoznih sredstava, škola, prodavnica i drugih bitnih objekata. Takođe, ocenjuje se veličina stana, broj soba, spratnost i opremljenost prostora.

 

Pročitajte više