Podno grejanje – postupak instalacije i osobine

Svi koji poseduju podno grejanje znaju koliko je divan osećaj ustati iz kreveta i stati na pod zagrejan na određenoj temperaturi, hodati po toplim kuhinjskim pločicama ili bezbrižno gledati dok Vam se dete igra na podu. Podno grejanje spada  u najekonomičnije vidove grejanja zbog kompletnog procesa odvijanja na niskim temperaturama. Pored toga, ljudski organizam je takav da se noge najslabije greju, pa je podno grejanje i zbog ovog faktora jedno od najotimalnijih vrsta grejanja. Zagrevanje se odvija na temperaturi između 21 i 28 stepeni Celzijusa, a kod velikih grejnih površina se obezbeđuje pravilna raspodela temperature od poda do plafona.

procesa odvijanja na niskim temperaturama. Pored toga, ljudski organizam je takav da se noge najslabije greju, pa je podno grejanje i zbog ovog faktora jedno od najotimalnijih vrsta grejanja. Zagrevanje se odvija na temperaturi između 21 i 28 stepeni Celzijusa, a kod velikih grejnih površina se obezbeđuje pravilna raspodela temperature od poda do plafona.

123545085062119

Postupak instalacije podnog grejanja je veoma jednostavan. Kako biste došli do najoptimalnijeg rešenja za Vašu kuću ili stan, najbolje je da se konsultujete sa stručnim licem. Ipak, bitno je znati da kada su u pitanju prostorije u kojima se najviše boravi, sistem podnog grejanja sa mogućnošću akumuliranja je odlično rešenje, a da je najefikasnije rešenje za sobe u kojima se malo boravi brzo podno grejanje. U tom slučaju se postavljaju grejni kablovi sa malim presecima, a postavljanje grejne mreže se izvodi ispod keramike ili kamena direktno u lepak.

podno-grejanje-2

Velika prednost podnog grejanja jeste opcija regulisanja temperature uz pomoć temostata, i to u svakoj sobi posebno. Premda je kod ove vrste grejanja potrebno dosta vremena da za zagrevanje, i hlađenje je takođe sporo, a ovaj sistem je moguće postaviti ispod svake podne obloge. Premda je najpoželjnije da se podno grejanje instalira ispod keramike i kamena jer su to najbolji provodnici, i druge podne obloge su sasvim prihvatljive.

649859307435727