Venecijaneri ili roletne – Koji je pravi izbor

Ljudi se cesto dvoume izmedju venecijanera i roletni, i to sa razlogom, jer obe opcije imaju znacajnih prednosti. Tako roletne odrzavaju nizu temperaturu unutar Vaseg doma pa cesto nije potrebno koristiti rashladne uredjaje, obezbedjuju zastitu prozora od raznih padavina i predstavljaju odlicnu zastitu od spoljne buke. Venecijaneri, sa druge strane, imaju neogranicen vek trajanja, lako se montiraju, mogu se naci u sirokom spektru boja i lako se podesavaju pa ih mozete namestati u zavisnosti od toga da li Vam treba vise svetlosti ili hladovine. Kako onda doneti odluku? Evo jos osobina roletnii venecijanera koje Vam mogu pomoci u tom procesu.

astitu od spoljne buke. Venecijaneri, sa druge strane, imaju neogranicen vek trajanja, lako se montiraju, mogu se naci u sirokom spektru boja i lako se podesavaju pa ih mozete namestati u zavisnosti od toga da li Vam treba vise svetlosti ili hladovine. Kako onda doneti odluku? Evo jos osobina roletnii venecijanera koje Vam mogu pomoci u tom procesu.

images12

Roletne se postavljaju sa spoljasnje strane vrata ili prozora i predstavljaju jedan od najstarijih nacina za zamracivanje prostorije u cilju zastite od sunca. Mogu biti plasticne ili aluminijumske, s tim sto su plasticne znatno povoljnije ali se ne preporucuju u slucaju da je taj prozor mnogo izlozen suncu. Tokom leta roletne odrzavaju prijatnu atmosferu, dok zimi uz pravilnu upotrebu omogucavaju ustedu energije. Roletne cak mogu biti postavljene i sa unutrasnje strane, ali to se mora uraditi tokom izgradnje objekta.

images11

Venecijaneri se mogu naci po vrlo povoljnim cenama i u razlicim bojama, a s obzirom na to da se proizvode od obojenog aluminijuma, rok trajanja im je neogranicen. Kada je u pitanju odrzavanje venecijanera, dovoljno je usisati prasinu sa njih i prebrisati ih vlaznom krpom. Njih mozete lako i skinuti i oprati, sto je odlicno za prostorije u kojima ima vise prasine i prljavstine, kao sto je to slucaj u kuhinji. Venecijaneri se ugradjuju sa unutrasnje strane prozora, i mogu se upotrebiti cak i za krovne prozore.

index11