Zidne lampe za savršenu rasvetu

Za stvaranje prave atmosfere u enterijeru potrebno je da pravilno rasporedite rasvetu. Uprkos tome, uticaj zidnih lampi se često zanemaruje. Ipak, one ne samo da su odličan dekorativni element, već omogućavaju i da stvorite prijatno i zanimljivo osvetljenje u prostoriji bez potrebe da se mučite sa ugrađivanjem kablova u zid. Evo par osnovnih načina i razloga za upotrebu zidnih lampi.

ite sa ugrađivanjem kablova u zid. Evo par osnovnih načina i razloga za upotrebu zidnih lampi.

41SWzcjKYhL._SY355_ hc-living-room1

Ako u stanu ili kući imate neki izdvojeni deo prostorije koji je nezgodan za osvetljenje, zidne lampe su rešenje. Taj deo sobe možete pretvoriti u interesantan kutak za čitanje a ove lampe će Vam dati potrebno osvetljenje i ukrasiti taj prostor. U tom slučaju će vam najviše odgovarati lampe koje čije se svetlo može usmeravati. Pored toga, ako na zidu imate omiljenu fotografiju ili sliku, možete je dodatno naglasiti uz pomoć dve lampe koje ćete postaviti sa obe strane tog detalja na Vašem zidu.

modern-living-room download (3)

Ako imate sto za šminkanje, pravo osvetljenje će Vam dati upravo zidne lampe. Da bi se izbegle senke, potrebno je da svetlo ne bude prejako, pa bi Vam u ovom slučaju najviše odgovarala lampa sa potenciometrom. Zidne lampe ne moraju da budu samo detalj, one mogu poslužiti i kao glavno osvetljenje. Velike lampe su zanimljiva i kreativna zamena za luster, samo je potrebno da nađete pravu veličinu.

living-room-with-wall-lamp-by-paolo-rizatto-for-flos bathroom_make_up_vanity_painted_maple_cabinets-1285x2000