Osvežite enterijer: male promene, veliki efekti

Kada Vam enterijer postane monoton, sigurno je da ćete poželeti da uz male promene postignete veliki efekat. Da biste osvežili enterijer, ne morate da započinjete velike projekte i potrošite mnogo novca na nov nameštaj, krečenje celog stana ili slično. Ako niste sigurni kako to da postignete, evo tri jednostavna i brza načina da osvežite svoj enterijer bez velikih ulaganja.

ete, evo tri jednostavna i brza načina da osvežite svoj enterijer bez velikih ulaganja.

download (2) Jarke-boje-u-vasem-domu6

Najjednostavniji način da promenite atmosferu u ambijentu jeste uz pomoć tkanina. Bilo da je u pitanju tepih ili presvlake za nameštaj, biče to sasvim dovoljna promena. Pored toga, ako želite da na suptilan uvedete jarke boje u enterijer, najbolje je to uraditi preko takvih detalja. Za upadljiv efekat, odaberite kraljevsku ljubičastu ili osvežavajuću zelenu. Ove boje su dovoljno jake da biste postigli efekat koji želite, a dovoljno prijatne da ne naruše ravnotežu u enterijeru.

download download (1)

Ambijent u svom stanu možete osvežiti i kroz manje komade nameštaja. Ako ne želite da investirate u nov nameštaj, biće dovoljno da neki stari komad prefarbate i on će doneti novu atmosferu. Odlučite se za jače boje kako bi efekat bio što upečatljiviji i kako biste rezultate odmah uočili. Značaj sitnog nameštaja nemojte zanemarivati, jer upravo oni daju šarm prostoru. Zato će biti dovoljno da jarkom bojom naglasite nogare ili ivice stolova, dno police ili slično.

Jarke-boje-u-vasem-domu8 29_620x0

Ako ste spremni za malo veći poduhvat, osvežite enterijer pomoću obojenih površina. Zid koji je slobodan možete ili prekrečiti ili prelepiti interesantnom tapetom i na taj način skrenuti pažnju na njega. Ukoliko ne znate za koju boju da se odlučite, to može biti siva jer se ona odlično uklapa sa drugim bojama pa ne morate menjati već postojeći nameštaj i druge detalje. Generalno, treba zapamtiti opšte pravilo: tamne boje daju udobnost i prigodne su za veće prostorije, dok svetli tonovi čine da prostorija deluje šire i koriste se u manjim prostorijama.

siva-boja 51f8ffebac99csivi_zid_u_trpezariji