Klizna vrata – osobine i prednosti

Klizna vrata, najčešće prisutna na plakarima, sve češće se upotrebljavaju za razdvajanje prostorija, a izbor dezena je veći nego ikad ranije. Klizna vrata se najčešće koriste kao pregrada između trpezarije i dnevne sobe, ali ih možete montirati gde god da želite i gde Vam je potrebno da prostor bude otvoren, odnosno bez zidova, ali da ipak postoji granica između prostorija. Vrlo su atraktivna klizna vrata sa staklenom ispunom, bilo da je u pitanju peskareno ili providno staklo.

da prostor bude otvoren, odnosno bez zidova, ali da ipak postoji granica između prostorija. Vrlo su atraktivna klizna vrata sa staklenom ispunom, bilo da je u pitanju peskareno ili providno staklo.

download (2) download (3)

Klizna vrata se mogu postaviti u jednokanalnu, ali i dvokanalnu ili trokanalnu plafonsku šinu, u zavisnosti od toga šta želite postići. Tada se vrata slažu jedna do drugih, ali je jedno krilo uvek vidljivo. Ukoliko Vam je zid od gips-kartonskih ploča, možete se opredeliti za vrata koja klize u zid. Na taj način ništa neće smetati Vašem pogledu kada otvorite vrata, jer su ona sakrivena u zidu. Ovakva vrsta vrata zahteva zid od gips-kartonskih ploča jer je potrebno napraviti šupljinu za klizanje vrata.

staklena-klizna-vrata-02 images

Ukoliko rešite da vrata oslanjate na donju šinu, ipak morate imati i gornju. Donje šine se mogu naći u vidu pokrivnih lajsni sa vođicama, i može se naći u više nijansi tako da lako može da se uklopi sa podom i enterijerom. Gornja šina se takođe može uspešno prilagoditi ostalim bojama u prostoriji – ona se može furnirati i tonirati u određenu nijansu. Gornju šinu možete još sakriti i u spušten plafon.

images (1) download (1)