Osnovna pravila kod izbora boja za zidove

Dnevni boravak, kao jedna od najvažnijih prostorija u kući, treba da bude odgovarajuća za čitav niz aktivnosti i tu treba da se uklopi više stvari, kao što su Vaša omiljena komoda, TV polica i slično. Pravilan odabir boja je od ključne važnosti, jer upravo boje stvaraju ugodnu atmosferu i povezuju različite elemente. Ako niste sigurni u koju boju želite da prekrečite stan i pitate se da li postoje određena pravila koja treba da poštujete prilikom izbora, ovaj tekst će Vam u tome pomoći.

i povezuju različite elemente. Ako niste sigurni u koju boju želite da prekrečite stan i pitate se da li postoje određena pravila koja treba da poštujete prilikom izbora, ovaj tekst će Vam u tome pomoći.

download (3) download

Osnovno pravilo koje je vezano za pravilan odabir boja tiče se veličine prostorije. Ako je soba velika, možete se odlučiti za malo tamnije tonove, dok se za manje prostorije preporučuju svetle boje, poput žute, narandžaste i krem. Ako je prostorija obasjana suncem, možete zid koji se nalazi nasuprot prozoru naglasiti tamnom bojom.

download (2) download (1)

Kako bi soba izgledala kao lepo osmišljena celina, boju treba upotrebiti bar dva puta. Boju zidova ponovite kroz još jedan detalj u stanu, bilo da su to jastuci ili neki drugi dekorativni detalj. Pre nego što počnete da krečite, boju treba da testirate par puta u toku dana na različitom svetlu kako biste se uverili da je to upravo ona nijansa koju želite.

images images (1)