Trikovi za ustedu prostora u malom stanu

Ako zivite u malom stanu, sigurno imate osecaj da imate suvise stvari a premalo prostora.U tom slucaju je bitno ne samo da odaberete nameštaj jednostavnih linija, vec i da taj namestaj, kao i  raspoloziv prostor koristite na pravi nacin. Pogledajte narednih par saveta kako da sacuvate prostor ukoliko zivite u malom stanu.

koliko zivite u malom stanu.

mali-stan-35

Namestaj koji birate bi trebalo da se transformise. To znaci da krevet u dnevnoj sobi treba da bude na rasklapanje tako da se nocu pretvara u udoban krevet za spavanje. Zapravo, citava dnevna soba bi trebalo da bude tako uredjena da se moze pretvoriti u pravu spavacu sobu. Stocic za kafu ili klub sto bi mogli imati tockice, tako da ih lako mozete pomeriti i koristiti kao nocni stocic pored kreveta.

small-apartment-living-room-ideas-brown-wtmg8x1m1

Osim sto Vas namestaj treba da se transformise, takodje bi trebalo da potrazite multifunkcionalne komade, odnosno one elemente koji mogu da posluze u razlicite svrhe. To je, na primer, upravo klub stocic koji moze postati nocni stocic ili niska polica koja moze da posluzi kao paravan.

mali-stan-10-saveta-1 (7)

Set stolovi su jedna odlicna ideja jer mozete da koristite samo jedan ako ste sami, ali brzo mozete dobiti dva ili tri stola koji su Vam potrebni kada Vam dodju gosti. I trpezarijski sto bi trebalo pazljivo birati – pronadjjite onaj manjih dimenzija koji ima mogucnost prosirivanja i ta ce Vam opcija zaista dobro dodji kada treba da ugostite nekoga.

alto simsic klub sto 4