Teraco i štampani beton – stara i nova tehnologija za eksterijere

Za potpuni ugođaj i uživanje u proleću i letu, Vaša bašta ili terasa treba da bude uređena što je lepše moguće. Jedan od važnih elemenata da biste to postigli jeste odabir dobre, estetski lepe i kvalitetne podne obloge. Izbor podnih obloga za spoljnu upotrebu je veliki. Pored behaton ploča i keramike, tu su još i teraco podovi, koji se danas sve ređe sreću, i štampani beton, koji spada u novije tehnologije. Evo nekih njihovih karakteristika.

oča i keramike, tu su još i teraco podovi, koji se danas sve ređe sreću, i štampani beton, koji spada u novije tehnologije. Evo nekih njihovih karakteristika.

wpdf6692a1_05_06521-staze-stampani-beton

Teraco podovi imaju niz prednosti: otporni su na habanje, unikatni, izdržljivi, laki za održavanje ali i ekološki prihvatljivi. Izbor dezena je veliki, a s obzirom na to da se ugrađuju na licu mesta, može se prilagoditi Vašim željama i dati Vašem eksterijeru jedinstven izgled. Premda je teraco odlična obloga za terase i dvorišta, koristi se i u enterijeru, i to u prostorijama gde ima veće količine vode, kao što su to  kupatilo i kuhinja.

wp713bb1e0_05_06 images

Štampani beton je novije rešenje za eksterijere, a po nekim karakteristikama podseća na teraco. Otporan je na sve vrste spoljašnjih uticaja, izliva se na samom mestu ugradnje, trpi izuzetno velike težine i jedan je od ekoloških materijala. Ovaj materijal se koristi za popločavanje terasa, dvorišta, bazena i postaje sve popularniji, pa ovu podlogu, za razliku od teraco obloga, nije teško pronaći. Ukoliko se odlučite za štampani beton, imaćete mogućnost odabira teksture i formata, i premda izbor boja nije veliki, uz one ponuđene mogu da se naprave lepe kombinacije.

stampani-beton-galerija-1 0014-referenca_5_1