Opremite terasu za proleće i leto

Proleće i leto su upravo ona godišnja doba kada želimo da što veći deo slobodnog vremena provedemo na terasi. Mnogi jedva čekaju da prijatno vreme provode napolju uz knjigu ili sa prijateljima, a da bi uživanje bilo potpuno, terasu treba adekvatno opremiti. Kao i svaka druga prostorija, i terasa zahteva pažnju, čišćenje, održavanje zidova i cveća, ali i odgovarajući nameštaj.

terasa zahteva pažnju, čišćenje, održavanje zidova i cveća, ali i odgovarajući nameštaj.

516ef62b0d34cideja_za_uređenje_terase_za_uživanje

Nameštaj za terasu birajte na osnovu potreba i želja. To može biti garnitura za sedenje, ležaljka, ljuljaška ili nešto slično, a ako Vam terasa nije natkrivena, dobra je ideja kupiti suncobran. Za koju god opciju da se odlučite, poželjno je da materijal nameštaja uskladite sa drugim materijalima na terasi. Na primer, u prostoru gde su zidovi beli a ograda metalna, odlično će se uklopiti beli nameštaj sa metalnim nogama. U tom slučaju, možete dodati i jastučiće u raznim bojama, a na taj način ćete dobiti udobnost, ali i uneti malo boje. Ako je terasa u boji, najbezbedniji izbor je nameštaj od drveta.

terasa2 plocice-basta-terasa (1) leto-na-terasi_342x193

Ako želite da na terasi dobijete mladalački ambijent, igrajte se bojama. Možete mešati i više boja, dok god su one usklađene, a ako želite da svoj kreativni duh izrazite kroz detalje, kao što su to  jastučići, neka svaki od njih bude u različitoj boji. Ako ste ljubitelj tamnog nameštaja, uverite se da je Vaša terasa okrenuta ka jugu tako da ima dovoljno svetlosti tokom čitavog dana, inače rizikujete da dobijete mračnu atmosferu. Umesto toga, odlučite se za tople i svetle boje, kao što su to bež, žuta i neke nijanse zelene.

Boemski-i-sik-balkon-za-pocetak-proleca преузимање 33-mala-3