Saveti za uređenje – jedna soba za dva tinejdžera

Kada u stanu imate dva tinejdžera a jednu sobu koju moraju da dele, uređenje tog prostora nije lak zadatak. Potrebe i želje dva tinejdžera koji dele sobu nije lako zadovoljiti, ali nije ni nemoguće. Pored kreveta i garderobera, obe osobe će hteti i svoj lični kutak, deo sobe koji će pripadati samo njima, tako da jedan drugom ne smetaju. Evo nekoliko saveta koji će Vam pomoći da zadovoljite njihove potrebe i stvorite lepu i funkcionalnu sobu.

dati samo njima, tako da jedan drugom ne smetaju. Evo nekoliko saveta koji će Vam pomoći da zadovoljite njihove potrebe i stvorite lepu i funkcionalnu sobu.

decija-soba-feng-sui-03 sobe-za-tinejdzere-1 (9)

Kako kreveti zauzimaju najviše mesta, razmišljajte vertiklano. U ovom slučaju imate više mogućnosti. To mogu biti kreveti na sprat, krevete možete takođe postaviti iznad garderobnih sanduka kako biste uštedeli prostor ili podići krevet tako da ispod njega ostane mesto za radni sto.

kreveti-na-sprat-sa-stolom-11 komnata-2-malchika-4

Razmišljajte van konvencionalnih normi kako biste dobili i udobnost i lični prostor za oba tinejdžera. Kupovina nameštaja u salonu često nije dobra ideja jer ćete teško naći one komade koji će savršeno odgovarati ovakvom prostoru i specifičnim zahtevima. Naručivanje izrade nameštaja po meri je ipak bolji izbor, ali se pre toga konsultujte sa decom, jer će njima ova soba morati da se svidi najviše. Njima takođe možete prepustiti i izbor boja, ali Vi povedite računa da se ne naruši harmonija.

teen-sobe 171212130704_811136