Trikovi za uređenje male spavaće sobe

Kada uređujete svoj dom, želite da on bude takav da zadovolji sve Vaše potrebe i navike. Bilo da je u pitanju kuća koju ste sami sagradili ili stan koji ste kupili, funkcije soba se mogu menjati u skladu sa Vašim željama i trenutnim zahtevima. Iako se funkcionalnost prostora u većini soba menja, prostorija koja uvek zadržava svoju funkcionalnost je spavaća soba. Evo par saveta kako da  je uredite na najbolji mogući način.

menja, prostorija koja uvek zadržava svoju funkcionalnost je spavaća soba. Evo par saveta kako da  je uredite na najbolji mogući način.

download (4) download

Najvažniji komad nameštaja u spavaćoj sobi jeste krevet, pa ga pažljivo odaberite. Nemojte kupiti preveliki krevet ako Vam je soba mala jer će to umanjiti osećaj komfora, ali pronađite onaj koji je dovoljno udoban i estetski zanimljiv kako bi bio efektna fokusna tačka u prostoriji. Na raspolaganju Vam je veliki izbor uzglavalja, pa odaberite onaj koji najviše odgovara već postojećem enterijeru.

download (1)images (1)

Kako bi Vaša spavaća soba delovala veće, plafon bi trebalo da bude bele boje, a zidove možete prekrečiti u neku svetlu nijansu. Žuta i narandžasta su posebno vedre i prijatne boje, i lako ćete uz pomoć njih, i belog plafona, postići utisak da je soba veća nego što zapravo jeste. Izbegavajte da plafon krečite u neku tamnu boju jer će to stvoriti utisak teskobe i sobu učiniti neprijatnom.

images download (2)

Komoda je još jedan bitan element u spavaćoj sobi, pa je treba pažljivo odabrati. Bez obzira na to koliko biste stvari tu odlagali, ona ipak mora biti u proporciji sa veličinom sobe. Ukoliko je moguće, komodu smestite iza vrata kako ne bi vizuelno opterećivala sobu ili se opredelite za viseće elemente.

images (2) 3751506