Umetnicka dela u Vasem domu – Kako da odaberete pravi komad

O kulturnom znacaju umetnickih dela ne treba ni raspravljati, ali o onima koja odaberete za svoj dom treba pazljivo razmisliti. Umetnicka dela govore o Vasem ukusu i predstavljajuu sjajan zavrsni detalj u uredjenju enterijera. Pre nego sto se opredelite za neki komad, treba da budete sigurni da ce se on uklopiti u Vas enterijer. Evo par korisnih saveta koji ce Vam pomoci da odaberete delo koje ce ulepsati Vas zivotni prostor.

e se on uklopiti u Vas enterijer. Evo par korisnih saveta koji ce Vam pomoci da odaberete delo koje ce ulepsati Vas zivotni prostor.

Home-Artwork-Decoration-ideas_3

Pre nego sto krenete u kupovinu, razmislite o slobodnom prostoru na zidu i velicini cele prostorije. Delo koje je preveliko ili premalo ce samo delovati cudno i privlacice pogled iz negativnh razloga. Komad koji kupite treba da bude u proporciji sa ostatkom sobe. I premda veliki komadi mogu delovati vro atraktivno, ne zelite da Vam prostorija deluje pretrpano.

66

Postoji mnogo stilova, i sami treba da razmislite koji je onaj koji ce se najbolje uklopiti sa ostatkom Vaseg enterijera. Ako ste ljubitelj umetnosti i nekog odredjenog pravca, onda ste i ostatak uredili u tom maniru pa cete lako naci i delo koje ce se tu uklopiti.

image7s

Obratite paznju i na boje – one ne moraju biti identicne kao one koje se vec pojavljuju u sobi jer previse uklapanja ne deluje zanimljivo. Ipak, paleta boja ne mora biti ni u potpunom kontrastu sa enterijerom, dovoljno je da se neka nijansa ponavlja kako bi se stekao utisak da delo predstavlja celinu sa drugim komadima u sobi.

Dollarphotoclub_79620284

Nemojte koristiti umetnicka dela da biste pokrivli neke prazne zidove i samo da bi Vam prostorija delovala zanimljivije. Umetnost morate voleti kako biste odabrali pravi komad. Pored toga, nemojte dom pretrpavati raznim komadima, vec promislite koje cete mesto dodeliti Vasem omiljnom delu – neka to bude mesto na kome ce privlaciti paznju i imati pravi uticaj na enterijer i Vase goste.

Modern_Home_Decor_Ideas4