Ocistite svoj dom – Neobicne upotrebe za kokosovo ulje u domacinstvu

Kokosovo ulje je vrlo prakticno ne samo pri kuvanju i kao proizvod za lepotu, vec ima i znacajnu ulogu u ciscenju. Ukoliko ste upoznati bar sa delom primena koje ovo ulje ima, onda verovatno imate bar jedno pakovanje u kuci i mozete ga iskoristiti u svim prostorijama u domu i to u razlicite svrhe. Pogledajte koliko je kokosovo ulje prakticno i kako se moze primeniti za ciscenje.

. Pogledajte koliko je kokosovo ulje prakticno i kako se moze primeniti za ciscenje.

22

Nerazredjeno maslinovo ulje je odlicno za skidanje fleka od mastila, samo dobro upijte krpom svu tecnost da se ne bi razmazivalo. Takodje se moze upotrebiti za ciscenje i odrzavanje koze – dovoljno je da malu kolicinu pazljivo razmazete po koznim predmetima. Ukoliko imate malu decu, lako se moze desiti da povremeno promadjete zvaku zalepljenu za neki komad namestaja. U tom slucaju je potrebno da samo nanesete malo kokosovog ulja, odstavite da odstoji neko vreme i lako cete je odlepiti.

8906e49954a4d77d7b541606b59ecb5e

Kokosovo ulje je odlicno za poliranje namestaja ako se pomesa sa malo limunovog soka, ali budite pazljivi jer ne trpe svi materijali ovu kombinaciju, pa tako obavezno uradite mali test na delu namestaja koji nije vidljiv. Kokosovo ulje lako otklanja rdju, samo nanesite malu kolicinu na problematicno mesto i prebrisite nakon par sati.

furniture-polish

Kada sa nekon tek kupljenog predmeta odlepite nalepnicu, cesto se desava da iza nje ostane lepljivo mesto, a to cete lako resiti ako mesto istrljate sa malo kokosovog ulja. Uz pomoc uvog neverovatnog ulja mozete uciniti da Vasi bronzani predmeti zasijaju starim sjajem, a za to Vam je jos potrebna samo meka pamucna krpa. Takodje se moze koristiti i za ciscenje stakla kod tus kabina i sudopera, samo ga promesajte sa sircetom i dobro istrljajte povrsinu.

33