Korisni saveti za prolecno ciscenje kuce

Ono sto je bitno kod prolecnog ciscenja jeste detaljno i dubinsko ciscenje svih predmeta i kutaka Vaseg stana ili kuce. Medjutim, ponekad nije tako lako ukloniti prasinu i prljavstinu kao sto to mislimo, ili pak to ne radimo dovoljno dobro jer nismo upuceni u pravila ciscenja. Evo par trikova koji ce Vam omoguciti pravo detaljno ciscenje doma.

i ce Vam omoguciti pravo detaljno ciscenje doma.

27788_prasak-foto-shutterstock_11016652_300x0

Zapamtite da tepisi skupljaju i zadrzavaju veliku kolicinu prasine. Osim sto ih morate redovno usisavati, da biste ih temeljno ocistili i resili se sve te prljavstine, potrebno je da ih iznesete napolje i dobro istresete. Cak i Vase zivotinje mogu razviti alergije i zato je bitno da povremeno i njihov kutak temeljno ocistite od dlaka i raznih alergena.

spremanje

Plisane zivotinje kriju mnogo prasine i alergena, pa im posvetite potrebnu paznju prilikom prolecnog ciscenja. Ako su to igracke koje se ne smeju prati, jednom mesecno ih stavite u plasticnu kesu i ostavite u zamrzivacu oko 12 sati da biste se resili sve prljavstine. Osim njih, tu su i venecijaneri i zavese koji takodje skupljaju prasinu i polen pa je potrebno da ih temeljno operete i ocistite odgovarajucim sredstvom.

ciscenje-sagoreva-kalorije-u-txt-2