Lepo i prakticno – Opcije za pod u kuhinji

Podovi u kuhinji su, u odnosu na druge prostorije, najvise izlozeni habanju i zato je potrebno dobro razmisliti o opcijama koje su Vam na raspolaganju. Za oblaganje poda u kuhinji imate vise opcija, a posebno treba obratiti paznju na to koliko se lako pod odrzava, koliko je dugotrajan i da li je otporan na vlagu i ostecenja koja se cesto javljaju u kuhinji. Ovih par saveta ce Vam olaksati izbor.

otporan na vlagu i ostecenja koja se cesto javljaju u kuhinji. Ovih par saveta ce Vam olaksati izbor.

kuhinja-pvc-vinil-4012

Drveni podovi daju toplinu svakoj prostoriji i odlican su izbor ako zelite da postignete moderan minimalisticki ili rusticki izgled prostorije. Njihova negativna strana je ta sto ne podnose vodu i lako se ostecuju, ali se zato lako odrzavaju, podizu vrednost nekretnini i postoji veliki broj stilova izmedju kojih mozete birati.

6a0115711a6489970c0120a5055509970b-800wi

Kada je u pitanju dugotrajnost i lakoca odrzavanja, plocice su sigurno najbolji izbor. One podnose habanje, mrlje, ostecenja, vodu i lako se ciste. Izbor je veliki tako da cete lako naci one koje se uklapaju u Vasu viziju uredjenja kuhinje, ali je obicno potrebno preko njih staviti neku vrstu prostirke jer su ovakvi podovi obicno hladni.

im5ages

Linoleum se takodje lako odrzava i dugotrajan je, ali je pravi izbor ukoliko Vam je budzet za uredjenje ogranicen. Pored toga sto je otporan na vlagu i fizicka ostecenja, on je takodje odlican za prometne kuhinje. Linoleum je udoban, topao i antialergijski materijal koji je nacinjen od prirodnih materijala.

20_20

Tu je i vinil pod koji je postao dosta popularan a i vrlo je ekonomican. Izbor je takodje sirok – ne samo da ih ima u raznim bojama, vec i u razlicitim dezenima, poput kamena, drveta i slicno. Vinil podovi su topli i udobni, ali i otporni na habanje i vodu.

kuhinja-vinil-podovi-3222