Preuredjenje enterijera – Kako da sami zalepite tapete

Promena izgleda zidova je jedan od najefektnijih nacina da potpuno promenite svoj enterijer. Kako tapete vracaju svoju popularnost, vise ne morate za znate da krecite da biste unapredili svoj enterijer, dovoljno je da zidove prekrijete tapetama. To i nije tako komplikovan zadatak, ali morate biti upuceni u proceduru da biste znali kako da ih pravilno zalepite. Jedna od najbitnijih stvari jeste da se one papirne sire u kontaktu sa vodom pa lepak treba naneti i na njih i na zid, a sve druge vrste zahtevaju nanosenje lepka samo na zid. Da biste proceduru lepljenja tapeta uspesno zavrsili, evo sta o tome treba da znate.

upuceni u proceduru da biste znali kako da ih pravilno zalepite. Jedna od najbitnijih stvari jeste da se one papirne sire u kontaktu sa vodom pa lepak treba naneti i na njih i na zid, a sve druge vrste zahtevaju nanosenje lepka samo na zid. Da biste proceduru lepljenja tapeta uspesno zavrsili, evo sta o tome treba da znate.

videki-haz-lakberendezes

Povrsina koju planirate da oblozite tapetama mora biti adekvatno pripremljena, sto znaci ociscena i osmirglana. Lepljenje se pocinje od strane koja je bliza prozoru, i tada treba izmeriti visinu zida i obeleziti sirinu tapete od kraja zida. Kada secete tapetu, dodajte 1cm duzine zbog mogucih gresaka, a kasnije taj visak mozete odseci.

postavljanje-tapeta-materij

Pripremite lepak po uputstvu prozivodjaca i nanesite ga na zid vodeci racuna da prekrijete celu povrsinu na  koju ide tapeta. Vrlo je bitno da prva tapeta bude postavljena pod pravim uglom jer on nje zavise sve sledece, pa bi tako trebalo da na zidu izvucete vertikalnu liniju kao pravac. Kada postavite tapetu, izravnajte je gumenim valjkom i izbacite mehurice vazduha koji se mogu stvoriti.

images22

Ukoliko odaberete tapete bez odredjenog dezena, narednu traku mozete iseci bez uklapanja. Ipak, ako je u pitanju dezen, stavite narednu rolnu na zid pored zalepljene i obelezite gde treba seci da bi se dobila zeljena sara. Prilikom postavljanja svake naredne rolne treba da vodite racuna da se ivice ne preklapaju ali i da medju njima ne postoji razmak, vec ivice moraju biti naslonjene jedna pored druge. Jos je bitno da budete pazljivi kada budete oblikovali i sekli tapetu oko uticnica i prekidaca.

italian-deep-embossed-wallpaper-modern-wavy-striped-wallpaper-for-walls-pvc-waterproof-wallpaper-roll-living-room-tv-wall-paper_1963601