Šta treba da znate o dekoraciji enterijera

Najčešći problem koji ljudi imaju kada uređuju stan ili kuću jeste to što imaju ideju šta žele ali ne znaju kako to da postignu. Često je uređenje enterijera vrlo stresno, naročito ako pre toga niste bili upućeni u taj proces. Možda će Vam se učiniti da je nemoguće da sami izvedete to što ste zamislili i da stvorite skladan i prijatan prostor u svom domu. Ipak, ništa nije nemoguće, potrebno je samo da se upoznate sa osnovama i koracima u procesu uređenja enterijera. Evo par saveta koji će Vam pomoći da prevaziđete te probleme i postanete sigurni u sebe u ovom pogledu.

e to što ste zamislili i da stvorite skladan i prijatan prostor u svom domu. Ipak, ništa nije nemoguće, potrebno je samo da se upoznate sa osnovama i koracima u procesu uređenja enterijera. Evo par saveta koji će Vam pomoći da prevaziđete te probleme i postanete sigurni u sebe u ovom pogledu.

images (1) преузимање (4)

Prostor koji uređujete treba da govori o Vama i Vašem ukusu. Kada neko uđe u Vaš stan ili kuću, trebalo bi da mu odmah bude jasno da ste uređenje obavili sami, a najjednostavniji način za to jeste otkrivanje Vaših hobija i interesovanja. Pokušajte da izbegnete komade nameštaja i detalje koji su trenutno popularni, već potražite one komade koji su po Vašem ukusu. Kada to radite, razmišljajte o svom stilu oblačenja – otkrićete da se sklapanje odevne kombinacije ne razlikuje mnogo od usklađivanja komada u enterijeru. Oba procesa govore o Vašem ukusu, stilu i načinu života.

преузимање (1)преузимање

Pre nego što krenete u kupovinu, treba da se upoznate sa ograničenjima u pogledu veličine prostora koji uređujete. Kupovina prevelikog nameštaja će uništiti Vaš trud da stvorite skladan prostor. Svi komadi bi trebalo da budu u proporciji sa kvadraturom sobe.

kuhinjska-ugaona-garnitura-3 971869472

Izbegavajte kupovinu nameštaja koji je samo estetski lep ali ne i udoban. Pri uređenju bilo koje prostorije treba da imate na umu udobnost. Soba koju uređujete treba da bude prijatna, udobna i ušuškana, jer je najvažnije stvoriti sobu u kojoj ćete moći da se potpuno opustite.

images (3) images

Da biste izbegli punu sobu trenutno popularnih komada koji će ubrzo izaći iz mode, pridržavajte se klasike. Kada posedujete klasične komade većeg nameštaja, lako ćete uz male promane i kupovinu sitnog nameštaja menjati stil u sobi onako kako se Vaš ukus bude menjao. Klasičan nameštaj i materijali daju Vam mogućnost da dodajete različite detalje koji govore o Vašem stilu.

images (2)преузимање (2)

Na kraju, treba imati na umu da je manje – više. Ne pretrpavajte prostor nepotrebnim nameštajem samo zato što Vam se u tom trenutku svideo. Kada odaberete ključne komade nameštaja, o ostalim detaljima treba razmisliti – da li su Vam zaista potrebni i da li će se uklopiti u enterijer koji ste već stvorili.

преузимање (3)преузимање (5)