Postoji li u Vasem domu negativan prostor? Sta je to zapravo i kako ga pametno iskoristiti

Pod negativnim prostorom u Vasem domu se podrazumevaju oni delovi prostorije koji su potpuno zaboravljeni, nisu ni na koji nacin dekorisani i tu nema ni namestaja ni bilo kakvog drugog detalja. Za enterijer su podjednako nepovoljni pretrpani coskovi kao i oni prazni i neiskorsceni. Ipak, pravilno upotrebljeni negativni prostori mogu pozitivno da uticu na atmosferu, ukoliko joj donose notu mira i omogucavaju da se drugi elementi istaknu.

upotrebljeni negativni prostori mogu pozitivno da uticu na atmosferu, ukoliko joj donose notu mira i omogucavaju da se drugi elementi istaknu.

823e6994d46defb3c05127c4d2f74f89

Za savrseno dekorisanu prostoriju je bitno da se ostvari ravnoteza izmedju namestaja i detalja tako da ona deluje celovito. Ipak, pretrpavanje sobe nece pomoci da ona izgleda sofisticirano. Pogledajte svoj dom i ustanovite da li se tu mogu naci mesta sa suvise stvari i detalja. Potrazite one delove koji bi jednako dobro izgledali cak i bez dodatnih elemenata i iskoristite ih da biste prostoriju oslobodili suvisnih stvari.

space-as-an-element-of-interior-design

Razlika izmedju praznog prostora koji izgleda kao da je namerno tako ostavljen i onog koji deluje kao da ste za njega zaboravili jeste u tome da za nameran negativan prostor imate razlog. Taj razlog moze biti da dozvolite nekom drugom elementu da zasija punim sjajem, a taj razlog ce se videti na prvi pogled, sto je mnogo bolja ideja nego pronalazenje bilo cega sto bi samo popunilo neki prostor.

Black-and-White-Bedroom-Design-550x332

Ako ste u svom domu pronasli prostor koji moze jednako dobro izgledati bez ikakvih dekorativnih elementa i po tome ste i postupili, a nakon par dana Vam se i dalje cini da to nije zadovoljavajuce i nije vizuelno prijatno, slobodno mozete taj prostor da ispunite dekoracijom po svojoj zelji. Negativan prostor koji ne unosi svezinu u dom i ne donosi osecaj oslobodjenja od suvisnih stvari, onda on gubi svoju svrhu i treba ga dekorisati na neki drugi nacin.

a9e10f3b0ef0de19_5325-w500-h400-b0-p0--modern-dining-room