Uredite dvoriste – Kako uzgajati cvece u basti

Da bi Vasa basta sijala punim sjajem, samo travnjak nece biti dovoljan, koliko god dobro izgledao. Ono sto je potrebno da svako dvoriste izgleda savrseno jeste cvece, pa makar ono bilo zasadjeno i u nekom malom kutku. Bilo da ste manje ili vise iskusni, uz samo par saveta mozete vrlo uspesno uzgajati cvece koje Vam krasiti dvoriste. Evo sta je potrebno da znate o biljkama i njihovim osnovnim potrebama da biste u tome bili uspesni.

ajati cvece koje Vam krasiti dvoriste. Evo sta je potrebno da znate o biljkama i njihovim osnovnim potrebama da biste u tome bili uspesni.

60

Za biljke je sunce najvaznije, pa u slucaju da zelite da za svoje cvece obezbedite jedan kutak u svom dvoristu, neka to bude na mestu koje dobija najvise svetla tokom dana.

63

Sledeca bitna stavka jeste kvalitet zemlje, a to znaci da ona ne treba da bude suvise peskovita i mora imati dovoljno organskih materija tako da biljke dobijaju dovoljno hrane.

62

Jedna od najcescih nedoumica tice se toga da li treba saditi biljke iz semena ili se ipak odluciti za rasad. Ako Vam je uzgajanje iz semena zanimljivije, treba da znate da cete duze cekati da se te biljke razviju, olistaju i procvetaju nego kada je u pitanju rasad. Ako spadate u one manje strpljive, rasad mozete spremiti sami ili ga kupiti, ali izbegavajte biljke koje su vec procvetale.

61