Elegantno i udobno – Kako da uredite trpezariju

Ljudi cesto imaju vrlo prijatna osecanja vezana za trpezariju – to je prostorija gde se porodica svakodnevno okuplja i gde se docekuju bliski prijatelji. Kako Vasa trpezarija pruza toliko lepih secanja, trebalo bi da dobije dosta paznje kada je u pitanju njeno uredjenje. Premda nije lako stvoriti prostor koji je jednako praktican za vece proslave i svakodnevno koriscenje, to je izvodivo, samo je potrebno postici pravi balans izmedju elgancije i udobnosti. Pogledajte naredne predlogenkoje se zasnivaju upravo na toj ideji.

tvoriti prostor koji je jednako praktican za vece proslave i svakodnevno koriscenje, to je izvodivo, samo je potrebno postici pravi balans izmedju elgancije i udobnosti. Pogledajte naredne predlogenkoje se zasnivaju upravo na toj ideji.

30

Sto zauzima centralno mesto i predstavlja fokusnu tacku u prostoriji, ali nikako ne treba da zaboravite tepih koji ce atmosferu uciniti prijatnijom i toplijom. On mora biti prave velicine, sto znaci da stolice moraju stajati na tepihu cak i kada sedite na njima.

31

S obzirom na to da je sto najvazniji komad namestaja u ovoj prostoriji, moze se desiti da pozelite neki upecatljiv primerak. Ipak, savet je da odaberete onaj klasicnog izgleda koji ce biti sasvim zadovoljavajuc i kada prodje trenutni trend. Osim toga, kada birate sto za trpezariju, posebno obratite paznju na kvalitet u koji vredi uloziti.

32

Trpezarija je odlicno mesto za izlaganje Vasih omiljenih umetnickih komada. Interesantno delo ce uneti zivost u prostoriju i uciniti je jedinstvenom. U tom slucaju treba posebno obratiti paznju na velicinu komada kako biste postigli osecaj balansa – mozete se opredeliti za jednu veliku sliku ili dosta malih.

35