Budite kreativni – Odaberite drugacije boje za svoju kuhinju

Kada je u pitanju renoviranje kuhinje, vecina ljudi ce se odluciti za neki od klasicnih izbora koji se mogu videti u svakom domu, ali ako volite jedinstvene enterijere, onda bi trebalo da razmisljate van ustaljenih normi. Neocekivane boje i materijali su odlicna ideja za one smele koji vole da iznenadjuju svoje goste. Koji god stil uredjenja da preferirate, takav faktor iznenadjenja mozete da izazove nizom boja, od sive do ruzicaste, samo je bitno da znate kako da ih upotrebite.

nenadjuju svoje goste. Koji god stil uredjenja da preferirate, takav faktor iznenadjenja mozete da izazove nizom boja, od sive do ruzicaste, samo je bitno da znate kako da ih upotrebite.

45

Tamno plava je vrlo sofisticirana boja i sigurno je neocekivan izbor za kuhinju. Ovakva nijansa se odlicno kombinuje sa drvenim i belim elementima, pa se tako mozete odluciti za plave ormarice sa zlatnim ili sivim ruckama i to ukombinovati sa sporetom i friziderom u standardnoj beloj boji.

41

Metalni detalji u boji bronze, srebra ili bakra su odlican nacin da uz minimalan trud svoju kuhinju ucinite jedinstvenom. Ovakvi detalji ce i najjednostavniju kuhinju uciniti zanimljivijom, sto ih cini pravim izborom kada zelite da osvezite izgled ove prostorije bez kompletnog renoviranja.

42

Siva je jos jedan neocekivani izbor, a ova boja je vrlo elegantna i, kao i tamno plava, odlicno izgleda kada se upari sa belom ili drvenim elementima. Ovu boju je bolje koristiti na vecim povrsinama nego kao boju za akcentovanje, pa se preporucuje za ormarice, radnu plocu ili plocice.

43

Ako zelite da u kuhinju unesete dasak vedrine i optimizma, zuta boja je pravi izbor za Vas. Ova boja ce svaku kuhinju uciniti prijatnijom i svetlijom, a narocito kada su u pitanju skuceni i tamni prostori. Ipak, povedite racuna o nijansi – jarki tonovi se koriste kao detalji u vidu barskih stolica ili na samo jednom zidu, a za vece povrsine treba koristiti bledje nijanse.

44