Kupujete stan? Evo na sta treba da obratite paznju

Kako je kupovina stana ne samo vrlo radostan, vec i dosta stresan dogadjaj, trebalo bi da znate na sta da obratite paznju prilikom kupovine kako bi se ona sto uspesnije zavrsila. Ako se na vreme podrobno raspitate o najbitnijim stavkama, bicete sigurni da ste izabrali pravi stan i izbegli sve rizike.

ike.

73

Cena je cesto jedan od odlucujucis faktora u procesu kupovine, pa se raspitajte da li je ona fiksna ili ne. Jos Vam je bitno da znate iz kog se razloga stan prodaje i koliko dugo.

71

Kada je u pitanju lokacija stana, raspitajte se da li je okrenut ka ulici i, ako jeste, koliko je ta ulica prometna, a bitno je da saznate i kakav je gradski prevoz u tom kraju. Ako zelite da znate vise detalja, raspitajte se kada je zgrada izgradjena, od kakvih materijala i kakve su instalacije, ako je zgrada stara.

74

Spratnost stana je takodje vrlo bitna stavka – ako je u pitanju suteran, uverite se da to nisu zapravo podrumske prostorije, ako su nizi spratovi, raspitajte se ima li vlage i da li stan dobija dovoljno svetla. Ako je pak u pitanju poslednji sprat, vrlo je bitno da znate kakav je krov iznad, ima li lifta i u kakvom je stanju, kao i da li zapravo ide do tog poslednjeg sprata.

76

Sto se tice strukture i kvaliteta stana, treba da se raspitate o onim stavkama koje su bitne za Vasu porodicu i Vas nacin zivota, ali ne zaboravite da pomenete podrumske prostorije, da li je stan pregradjivan ili je u originalnom stanju, a obavezno pitajte i o kvalitetu strujnih i vodovodnih instalacija.

75

Na kraju je jos bitno da znate da li su stan i zgrada uknjizeni, kao i koji dokument o vlasnistvu, ali i ostalu dokumenatciju, prodavac poseduje.