Opremite garsonjeru sa stilom

Kada opremate stambeni prostor male kvadrature, kao što je to slučaj sa garsonjerom, suočićete se sa nizom izazova. Opremanje malog prostora jeste malo teže nego uređenje većeg stana, ali ako se pažljivo osmisli, garsonjera može postati funkcionalan i udoban dom. Potrebno je više domišljanosti nego kada je u pitanju uređenje većih stanova jer ne želite da ovakav prostor učinite još manjim, haotičnim i pretrpanim. Evo par ideja koje će Vam pomoći da u garsonjeri izbegnete osećaj skučenosti i stvorite udobnu i prijatnu atmosferu.

ljanosti nego kada je u pitanju uređenje većih stanova jer ne želite da ovakav prostor učinite još manjim, haotičnim i pretrpanim. Evo par ideja koje će Vam pomoći da u garsonjeri izbegnete osećaj skučenosti i stvorite udobnu i prijatnu atmosferu.

images преузимање (1)

Preporuka je da se u malom stanu, kada su u pitanju boje zidova, odlučite za jednu boju. Tako se hodnik i soba spajaju u jedan veći prostor pa stan postaje vizuelno veći. Nameštaj bi takođe trebalo da bude u jednom tonu da bi prostor delovao lagano i prozračno. Rasveta je jako bitna u malom prostoru. Prozore ne treba opterećivati teškim zavesama, bolje je odlučiti se za lagane materijale, a takođe treba izbegavati i masivne lustere. Bolja ideja je kupiti više lampi koje ćete strateški rasporediti po stanu. Iskoristite pozitivne strane stakla i ogledala. Sve komade nameštaja koji Vam pružaju tu mogućnost opremite prozirnim staklenim vratima, a na mestima gde to nije moguće, kao što je to slučaj sa ormarima, upotrebite ogledala. Ogledala na vratima ormara će učiniti da prostor deluje duplo veće nego što zaista jeste.

images (3)images (2)

Budite pažljivi pri kupovini nameštaja. Pre kupovine tačno izmerite slobodan prostor i osmislite raspored da se ne bi desilo da kupite nameštaj koji je preveliki ili previše masivan za tako mali prostor. Ako živite u malom stanu a ipak želite da prostor odelite na dnevni i spavaći, možete vizuelno pregraditi prostor. To možete učiniti transparentnim panelima, paravanima ili policama za knjige. Transparentne pregrade će Vam dati dozu intimnosti a stan neće učiniti prenatrpanim.

преузимање images (1)