Moderan enterijer – Kako da dekorisete belom bojom

Bela boja je sveza, cista, podseca na radost i nadu, a namestaj i detalji u toj boji uvek deluju elegantno. Ova boja optimizma i cistoce opstaje bez obzira na trenutne trendove u uredjenju enterijera, ali ipak treba imati na umu par smernica kada dekorisete svoj dom ovom bojom.

6404.danish-modern1.jpg-550x0

tps://www.svenekretnine.com/blog-images/uploads/2015/11/6404.danish-modern1.jpg-550x0.jpg">6404.danish-modern1.jpg-550x0

Kako bi Vas beli enterijer bio zanimljiviji, potrazite namestaj u razlicitim nijansama bele boje i, premda je ona sama po sebi vrlo elegantna, srebrni i stakleni detalji posebno isticu njenu lepotu. U belo dekorisanu  sobu mozete uneti par detalja u boji koje mozete lako menjati u skladu sa godisnjim dobom, i tako lako uneti dasak spoljasnje atmosfere u svoj dom. Tom prilikom povedite racuna o tome da li u sobi preovladjuju topla ili hladna bela boja – topla se najbolje slaze sa neutralnim i plavim tonovima, dok se hlada odlicno kombinuje sa jarkim bojama.

5

Tople bele nijanse su dobar izbor za spavace i dnevne sobe, odnosno za prostorije u kojima zelite da stvorite mirnu i prijatnu atmosferu, dok su hladni tonovi bolji izbor za kupatila i kuhinje.

scandinavian-house-interior-bathroom-decor

S obzirom na to da bela boja odlicno reflektuje svetlost, obratite paznju pri krecenju. Ona ce svaku sobu uciniti vecom, pa ako zelite da ona deluje i jos veca, opredelite se za svetliju belu na plafonu nego na zidovim.

27