Kako da kombinujete namestaj za interesantan enterijer

Kupili ste sebi stan u Beogradu u interesantnom kraju i sada razmisljate kako da ga opremite tako da bude u skladu sa Vasom licnoscu, ali i okruzenjem? Kombinovanje raznih komada namestaja po boji i dezenu je odlican nacin da svom zivotnom prostoru date licni pecat i ucinite ga zanimljivim, ali nepravilno kombinovanje moze dovesti do neurednog enterijera koji necete znati kako da popravite. Ipak, ovaj poduhvat nije toliko komplikovan, premda Vas nepoznavanje osnovnih principa moze odvesti u potpuno pogresnom pravcu. Evo par saveta koji ce Vam pomoci da to izbegnete.

om zivotnom prostoru date licni pecat i ucinite ga zanimljivim, ali nepravilno kombinovanje moze dovesti do neurednog enterijera koji necete znati kako da popravite. Ipak, ovaj poduhvat nije toliko komplikovan, premda Vas nepoznavanje osnovnih principa moze odvesti u potpuno pogresnom pravcu. Evo par saveta koji ce Vam pomoci da to izbegnete.

25

Pocnite tako sto cete odrediti paletu boja – pre nego sto odredite teksture i dezene, odlucite koje boje zelite da koristite. Premda su Vam mogucnosti gotovo neogranicene, povedite racuna o tome da se opredelite za one koje se slazu i medjusobno dopunjuju. Ovaj proces mozete jos uprostiti ako razmislite da li bi prikladnije bile hladne ili tople boje, a onda se pridrzavajte onih srodnih.

Mix-And-Match-Furniture-Dining-Room-Ideas-3

Premda nekih odredjenih pravila nema kada se radi o kombinovanju, generalno je pravilo da Vam 20% prekrivaju dezeni, a neka preostalih 80% bude jednobojno, i izbegavajte vise od 3 razlicita dezena u istoj prostoriji. Najjednstavniji nacin da izbalansirate proces mesanja boja i dezena jeste da se pridrzavate istih tonova jedne boje. Tako svi elementi u sobi vec u pocetku imaju zajednicku osobinu i veca je mogucnost da Vam ovakav poduhvat bude vrlo uspesan.

26

Kada se radi o upotrebi razlicitih drvenih komada, razmisljate o tome da li su u pitanju formalni ili manje formalni komadi. Tako, na primer, tamni drveni komadi namestaja izgledaju odlicno u kombinaciji sa svetlim podom, za razliku od rusticnih komada sa elegantnim dekorativnim elementima. Ako zelite da budete malo detaljniji, obratite paznju na podtonove i odredite da li su u pitanju crveni ili tamno smedji tonovi i uskladjujte ostatak sa time da biste dobili balansiran prostor.

bedroom.bmp