Novogodisnja dekoracija – Savrsena jelka u Vasem domu

Novogodisnja noc je blizu i ostalo je vrlo malo vremena da dekorisete svoju jelku, ako to vec niste uradili. Nakon sto odlucite da li zelite prirodnu ili vestacku jelku i kupite onu koja Vam se vise dopada, ostaje samo ukrasavanje, omiljeni deo vecine onih koji uzivaju u novogodisnjim praznicima. Evo par ideja i saveta za savrsenu jelku.

Evo par ideja i saveta za savrsenu jelku.

images (7)

Dok neki vole da njihova novogodisnja jelka bude ukrasena spontano, drugi vole da postoji odredjeni red. U svakom slucaju, Vasa jelka ce izgledati savrseno ako se budete pridrzavali odredjenog rasporeda. To znaci da bi trebalo da prvo postavite lampione, pa trake i na kraju pojedinacne ukrase. Ako Vase ukrasavanje tece od unutrasnjeg ka spoljasnjem delu, jelka ce delovati ujednacenije i raskosnije.

images (8)

Da Vam jelka ne bi delovala prenatrpano i ukraseno bez stila, odaberite najvise tri boje. Tako je sigurno da necete preterati sa bojama, a jelka ce delovati elegantno. Boje koje se najcesce vezuju za novogodisnje praznike jesu zelena, crvena, bela, zlatna i ljubicasta. Zelena umanjuje stres koji se javlja u vreme ovih praznika, a crvena simbolise radost i veselje, a i odlicno se kombinuje uz zelenu. Bela jelka moze da izgleda jako zanimljivo, ako za njeno dekorisanje koristite samo dve boje. Plava, isto kao i zelena, deluje umirujuce i odlicno se slaze sa srebrnom, a ljubicasta simbolise vernost i predstavlja boju plemstva, pa jelka kojom dominira ova boja deluje vrlo glamurozno.

290c7dad686a9d173c41269c6ea6b247