Trpezarija, kuhinja i dnevna soba kao jedna celina

U moderno uređenim enterijerima često kuhinja, trpezarija i dnevna soba predstavljaju jednu celinu. Ako je to ono što želite u Vašem stanu ili kući, treba da znate da takav prostor možete urediti kao jedan skup ili ih grupisati tako da svaki od ova tri dela predstavlja zasebnu funkcionalnu celinu. Za koju god varijantu da se odlučite, evo nekih saveta kako da prostor uredite na najlepši mogući način.

celinu. Za koju god varijantu da se odlučite, evo nekih saveta kako da prostor uredite na najlepši mogući način.

dnevna-soba-kuhinja-i-trpezarija-27 open-floor-plan-living-and-dining-room-6qq9tub2

Ako kuhinja, trpezarija i dnevna soba predstavljaju jednu celinu, boja zidova bi u celom prostoru trebalo da bude ujednačena. Najbolje je odabrati svetle nijanse i pastelne tonove. Da bi ceo prostor delovao usklađeno, takođe je dobra ideja da nameštaj bude u istom stilu, a detaljima u kontrastnoj boji možete naglasiti neki deo prostorije. Kod ovakvih prostora je takođe važno da nameštaj bude harmonično postavljen i da bude dovoljno mesta oko garniture za sedenje i trpezarijskog i klub stola za slobodno kretanje. Pod bi, kao i zidovi, trebalo da bude ujednačen. Tepisi bi trebalo da budu u istom stilu, sličnih dezena i boja.

contemporary-living-room apartman-5-239

Ako ipak želite da kuhinja i trpezarija budu odvojene od dnevne sobe, to možete uraditi uz pomoć paravana od pleksiglasa ili kaljenog stana. Na taj način vizuelno ne smanjujete prostor, a dobijate dve funkcionalne celine. Ako želite da ove prostorije odvojite na simboličan način, šank će biti odlično rešenje. Kuhinjska ostrva su takođe vrlo popularna, ali možete se odlučiti i za visoki trpezarijski šank sa barskim stolicama.

преузимањеuncategorized-pretty-old-fashioned-interior-design-of-open-floor-kitchen-and-living-room-and-dining-room-concept-with-simply-stylish-furnitures-design-in-white-mixed-beige-colors-scheme-21-impress