Saveti za uređenje spavaće sobe

Spavaća soba bi trebalo da bude Vaša oaza mira, soba koja treba da Vam pruži utočište nakon napornog dana, i zato je bitno da ona bude funkcionalna, prijatna i udobna. Da biste mogli da se u njoj opustite i uživate, trebalo bi da bude uređena tako da predstavlja savršeno mesto za kraj dana. Evo nekih ideja i saveta kako da uredite Vašu spavaću sobu na najbolji mogući način.

a. Evo nekih ideja i saveta kako da uredite Vašu spavaću sobu na najbolji mogući način.

преузимање (3) преузимање

Odaberite jedan stil uređenja i primenite ga u celoj sobi. Bilo da je to tradicionalni ili moderan, kada se pridržavate jednog stila, lako ćete stvoriti harmoničan enterijer. Zidovi bi trebalo da budu svetle boje – bela, bež i slične nežne nijanse stvoriće harmoniju, dok se u sobi obojenoj tamnim bojama nećete naspavati i odmoriti. . Kada imate neutralnu podlogu, sobi možete dati lični pečat detaljima u boji. Za utisak uglađenosti, dodajte ljubičastu boju, a za moderan izgled unesite sive tonove. Crvena i roza daće toplu notu, a zelena umirujuću. Budite oprezni sa dezenima. Previše dezena stvoriće utisak haosa i neće Vam dozvoliti da se umirite i odmorite.

преузимање (2) преузимање (1)

Dekoracija u spavaćoj sobi treba da bude svedena na minimum. To možete uraditi uz pomoć interesantnih tapeta kod uzglavlja bračnog kreveta, porodičnih fotografija, dekorativnih ogledala ili kutija za nakit. Ipak, ne treba preterivati sa detaljima i učiniti sobu pretrpanom, već uz par odabranih komada samo ulepšati sobu. Neka dekoracije budu u istom stilu i slažu se sa ostatkom sobe.

images images (1)