Minimalizam za rasterecen i prijatan dom

Minimalizam podrazumeva jednostavnost, preciznost i ponavljanje pravilnih geometrijskih oblika, a ovaj stil je veoma popularan, kao zbog praktičnosti, tako i zbog udobnosti. Ovakav enterijer je jednostavan za održavanje i prijatan za stanovanje jer, premda je enterijer rasterećen, ipak sadrži sve što Vam je potrebno, a čiste linije i jednostavan stil doneće Vam mir nakon svakodnevnog stresa. Ako želite da uživate u prijatnom minimalistički uređenom ambijentu, evo nekoliko saveta kako da to postignete.

sve što Vam je potrebno, a čiste linije i jednostavan stil doneće Vam mir nakon svakodnevnog stresa. Ako želite da uživate u prijatnom minimalistički uređenom ambijentu, evo nekoliko saveta kako da to postignete.

mali-stan-svedska-06 Porada-tv-komoda-slika4

 

Minimalizam podrazumeva manje nameštaja, i to čistih linija, jednostavnih tekstura i skladnih boja. Umesto velikih komada nameštaja, odlučite se za lake police koje su asimetrično postavljene. Zahvaljujući modernom dizajnu i nepravilnom postavljaju, ovakvi komadi nameštaja su ne samo funkcionalni, vec i estetski privlačni. Minimalizam podrazumeva pametno korišćnje potrebnog nameštaja, pa izbacite one komade koji Vam nisu zaista neophodani  i ostavite što više slobodnog prostora, čime će se i prostorija vizuelno povećati.

Zagreb, 05.10.2012 - Privatni stan u Radmanovackoj ulici, ciji je interijer uredio arhitekt Filip Tadin Living room moderno

U minimalističkom enterijeru, pod treba da se vidi, pa izbegavajte tepihe velikih dimenzija. Možete pronaći manji tepih čija boja čak može i biti dominantna u prostoru, ukoliko je sve ostalo sličnih nijansi. Neka zidovi budu svetlih boja, bez dekorativnih uzoraka ili ornamenata, a ambijent možete učiniti jos prijatnijim koristeći zidne lampe. Bela i bež su najzastupljenije boje u minimalizmu, a ako se odlučite za garnituru za sedenje koja je svetlija od zidova, uz par upadljivih detalja, kao sto su zavese ili jastučići,  unesite boju u prostor.  Minimalistički uređene dnevne sobe su najčešće bele u kombinaciji sa crnom, sivom ili braon, a lepa ravnoteža ovih boja pružiće Vam opuštajuću atmosferu u prostoriji.

Amazing Minimalist Living Room Interior Design  -10 1324910731_small-apartment-renovation-11