Najbolje podne obloge za podno grejanje

Ukoliko ste se odlučili za podno grejanje, sigurno je da ste odabrali najefikasniji sistem grejanja. Ovo je takođe i najekonomičniji vid grejanja, a zagrevanje se odvija na temperaturi između 21 i 28 stepeni. Na podove sa podnim grejanjem mogu se postaviti različite podloge. Možete se odlučiti za one koje su ekološke i zdrave, kao što je to slučaj sa kamenom i keramikom. Drugi izbori su parket, laminat i tepih.

iti za one koje su ekološke i zdrave, kao što je to slučaj sa kamenom i keramikom. Drugi izbori su parket, laminat i tepih.

4_72 RTEmagicC_34.jpg

Topli kameni i keramički podovi se lako održavaju, veoma su otporni na habanje i ne zadržavaju prašinu. Takođe, kamen i pločice ne samo da dobro provode toplotu, već imaju i tu osobinu da je akumuliraju i nastave da je emituju još neko vreme po prestanku zagrevanja. S obzirom na to da ove materijale možete naći u više boja i sa raznim šarama, veoma su pogodni za izradu dekorativnih podova.

1_81 преузимање

Premda to do skoro nije bilo moguće, sada se podno grejanje može instalirati i ispod parketa. Ono na šta treba obratiti pažnju jeste da to bude visoko kvalitetno drvo koje je predviđeno upravo za ovu namenu. Kako je drvo prirodni materijal koji je sam po sebi topao, parketi i brodski podovi su prijatni čak i kada se pod ne zagreva.

podovi 422-dvoslojni-parket-boen-prestige

Ako planirate da pod koji se greje pokrijete tepisima, najbolje je da se odlučite za tepisone koje ćete postaviti po celoj površini poda. Ukoliko odaberete pravi dizajn, imaćete čak i mogućnost da dodate ukrasni tepih oko garniture za sedenje. Kao i parket, tepisi i tepisoni su jako prijatni čak i kada nema podnog grejanja.

asortiman-tepisoni 602-dnevna-soba-i-tepih