Boemski stil u uređenju doma

Boemski stil podrazumeva udobnost i harmoniju koja se postiže spajanjem naizgled nespojivih elemenata. Dominantni su zemljani tonovi sa dodacima u jarkim bojama, a tzv. vintage detalji u vidu jastučića, tepiha i zavesa su nezaobilazni. Na taj način se postiže šarenilo koje je prijatno i deluje udobno.

uje udobno.

bohemian-interior-decorating-ideas-bohemian-interior-decorating-style-bohemian-interior-decorating-style-interior-design преузимање (2)

Poseban šarm domu uređenom u boemskom stilu daje poigravanje sa bojama i materijalima. Ono što je karakteristično za ovaj stil jesu niski kreveti i klub stolovi i teški prekrivači za krevete. Zavese od teških materijala daju poseban šarm prostoru, naročito ako izgledaju starinski i pomalo dotrajalo. Boemski stil oživljavaju kontrastne boje i kombinovanje starog i novog. Kako je u ovom slučaju udobnost imperativ, masivni, topao nameštaj je poželjan.

kristen-buckingham-livingroom inspiring-bohemain-living-room-designs-51

Ukoliko želite da ispoljite svoju kreativnost, boemski stil je odličan za Vas jer će Vam pružiti mogućnost da to uradite bez ikakvih ograničenja. Svetle i jarke boje u ovom stilu naročito dolaze do izražaja i ta pomešanost i kombinacija boja će odlično pokazati Vašu umetničku stranu ličnosti.

bohemian-interior 0705bohemian13 images