Kako opremiti dnevnu sobu i kuhinju u istom prostoru

U velikom broju modernih stanova se sve češće sreću kuhinja i dnevna soba organizovane kao jedna celina gde nema pregradnih zidova, već samo određeni komadi nameštaja dele ovu prostoriju na dve funkcionalne celine. Ovakvo uređenje stana ili kuće može biti veoma interesantno, a evo i par saveta koji će Vam pomoći da stvorite savršeno udoban i funkcionalan prostor u kome je svaka oblast opremljena prema potrebama a zajedno čine atraktivan životni prostor.

saveta koji će Vam pomoći da stvorite savršeno udoban i funkcionalan prostor u kome je svaka oblast opremljena prema potrebama a zajedno čine atraktivan životni prostor.

images RTEmagicC_2013_10_11_Kuhinja_i_trpezarija_u_dnevnoj_sobi__5_.jpg

Kada podelite prostor prema nameni, onda treba još i da stvorite vizuelnu podelu između njih. Lep prelazak između prostora za kuvanje i dnevnog boravka može predstavljati trpezarijski sto ili kuhinjsko ostrvo. Pored toga što ima vizuelnu funkciju, kuhinjsko ostrvo ili šank može biti i praktičan deo prostorije ako odlučite da u donjem delu napravite prostor za skladištenje, kao što su fioke ili police.

преузимање

Za uspešno povezivanje ovih prostorija u jednu celinu, poželjno je opredeliti se za jednu paletu boja za ceo prostor. To najuspešnije radi šema inspirisana bojama prirode, a da biste postigli zanimljiviji izgled, možete dodati neki akcenat u vidu interesantne boje detalja ili neobičnog dizajna. Za uspešno povezivanje prostora treba obratiti pažnju i na raspored ravete. Prava rasveta će definisati svaki prostor, ali obratite pažnju da za rasvetu odaberete isti stil ili bar slične opcije.

dnevne_14