Kako odabrati vrstu podnih obloga – Trikovi za pravi izbor

Gradjenje odlicnog enterijera pocinje od poda, sto znaci da ne smete zanemarivati uticaj podnih obloga na izgled celokupnog enterijera u bilo kojoj prostoriji. Od tepiha do vinila, postoji par stvari o kojima treba razmisliti pre nego sto se odlucite za bilo koju soluciju. Procitajte naredne savete koji ce Vam pomoci da se odlucite za one podne obloge koje ce biti pravi izbor za Vas i Vas dom.

te koji ce Vam pomoci da se odlucite za one podne obloge koje ce biti pravi izbor za Vas i Vas dom.

23

Kada birate tepihe, potrazite zanimljive teksture i dizajn koji ce na najbolji moguci nacin uticati na Vas enterijer. Izbor je sada gotovo neogranicen, pa potrazite onaj tepih koji ce u dom uneti jos jednu zanimljivu teksturu i doprineti toploj atmosferi. Dobro se raspitajte o materijalima od koga je tepih izradjen, da biste znali koliko se lako odrzava i da li je u pitanju antialergijska varijanta, ukoliko imate problema sa alergijama.

12

Kada su u pitanju boje tepiha, s obzirom na to da je izbor vrlo sirok, pronadjite onu koja se slaze sa ostatkom enterijera ako je u njemu prisutno vise boja, ili se opredelite za neki upecatljiviji, sa upadljivom sarom, ukoliko je enterijer u netralnim bojama i ako je potrebno uneti malo vedrine u prostoriju.

34

Drvo i dalje ostaje najpozeljnija i najatraktivnija opcija za oblaganje podova, ali ako trazite jeftiniju varijantu, tu su vinil podovi sa takvim dezenom. Luksuzni vinil podovi vrlo verno docaravaju izgled parketa, ali po manjoj ceni i izdrzljiviji su, jer ih voda i fizicka ostecenja ne menjaju.

35