Doterajte svoj dom – Mali trikovi za veliku razliku

Ako pozelite da malo doterate svoj dom a niste sigurni kako to da ucinite, treba da znate da su mali trikovi sve sto Vam je zapravo potrebno da znate. Upoznajte se sa par trikova u uredjenju i dokorisanju enterijera koji ce Vam omogucite da brzo unapredite izgled i funkcionalnost svog doma.

p>8

Kada dekorisete povrsine poput stolova i kamina, pratite pravilo tri elementa. Medjutim, tada treba imati na umu da ta tri predmeta budu razlicite velicine, jer u slucaju da su iste velicine, vizuelno ce se nadmetati za prvenstvo i rezultat ce biti upravo suprotan od onoga sto zelite da postignete.

6

Pronadjite nesto upadljivo sto cete postaviti na vidno mesto tako da taj predmet privlaci paznju cim se udje u sobu. Stvaranje fokusne tacke u prostoriji cini je zanimljivijom i doteranijom, ali i odvlaci paznju od manje uspesno uredjenih delova ili blagog nereda u nekom kutku. To moze biti ogledalo, umetnicko delo, visoka biljka ili zanimljiv komad namestaja, sta god se Vama dopada.

7

Da biste sprecili da se nered siri kucom ili stanom, ali i da bi Vas dom ostavio pozitivan utisak na goste odmah na pocetku, hodnik mora biti u savrsenom redu i sto elegantnije uredjen. Opremite hodnik svim neohodnim elementima, poput mesta za odlaganje jakni i torbica, kao i stalka za kisobrane, klupice za obuvanje, zanimljivog tepiha koji se lako odrzava da bi sve sto nije neophodno u drugim delovima kuce ili stana moglo da ostane u hodniku.

9