Kljuc dobrog uredjenja – Kako da postignete vecu harmoniju u enterijeru

Ono sto cini enterijer harmonicnim jeste osecaj mira i kohezije. To je zapravo vise od jednostavnog osecaja da se svi elementi uklapaju; u pitanju je utisak da je enterijer toliko dobar zahvaljujuci bas svakom pojedinacnom elementu u njemu. Evo kako da postignete harmoniju u svom enterijeru i ozivite osecaj spokojstva kroz ceo dom.

vite osecaj spokojstva kroz ceo dom.

images

Vizuelna tezina i vizuelni balans su najbitniji elementi harmonicnog enterijera. Namestaj i detalje treba pravilno rasporediti po prostoriji tako da se ne desi da na jednoj strani imate suvise a na drugoj premalo elemenata, sto dovodi do vizuelnog disbalansa. Tamne boje i masivan namestaj naspram praznog dela sobe je upravo ono sto zelite da izbegnete ako Vam je cilj postizanje balansa.

living_ro

Simetrija je prirodan nacin da u enterijeu stvorite osecaj reda, i ne samo da igra kjlucnu ulogu u stvaranju vizuelnog balansa, vec i u kreiranju ritma. Pronadjite identicne komade koje cete postaviti na jedne spram ili pored drugih. U tu svrhu Vam mogu posluziti draperije koje cete skloniti u stranu, kao i dva kauca koji su postavljeni jedan naspram drugog.

index

Neka elementi enterijera budu povezani na neki nacin, preko neke zajednicne osobine poput boje, kako bi pogled mogao glatko da tece preko sobe, bez icega sto ce prekidati tok. To ne znaci da svi komadi moraju biti identicni ili delovi iste kolekcije, ali zajednicka osobina ce uciniti da deluju harmonicno i povezano.

Century-Blog-Post