Kako izbeći greške pri odabiru krovnih prozora

Krovni prozori su jako atraktivni i Vašem potkrovlju mogu dati lepu atmosferu, kao i dovoljno svetlosti. Ipak, greške koje se često javljaju a tiču se odabira i ugradnje ove vrste prozora teško se ispravljaju pa je potrebno na vreme se obavestiti o određenim pravilima i poštovati ih kako biste izbegli kasnije popravke koje bi bile veoma skupe.

iste izbegli kasnije popravke koje bi bile veoma skupe.

преузимање (4) преузимање

Kada je u pitanju visina ugradnje krovnih prozora, bitno je znati da se oni sa donjim upravljanjem preporučuju za visoke zidove od 130 do 150 cm iznad poda, dok se prozori sa gornjim upravljanjem uglavnom postavljaju na parapetne zidove do 130 cm iznad poda. Izbegavajte postavljanje nameštaja ispod prozora sa donjim upravljanjem kako biste imali neometan pristup ručki, dok ispod prozora sa suprotnim upravljanjem ipak možete staviti trpezarijski sto ili čak sofu.

преузимање (2) преузимање (1)

Kada birate veličinu prozora, obratite pažnju na par faktora. Tu spadaju namena i orijentacija prostorije, okruženje i utisak koji želite da ostvarite u prostoru. Dnevni boravak i radne prostorije zahtevaju najviše svetlosti, pa se tu možete opredeliti za veće zastakljene površine.

imagesknauf-potkrovlja-1

Za dugotrajnost prozora je veoma važno odabrati pravi tip i model. Za prirodan izgled možete odabrati drvene prozore, ali oni zahtevaju redovno održavanje i lakiranje, dok za kupatila i kuhinje možete odabrati one prozore koji su obloženi slojem poliuretana za visoku otpornost i lako održavanje.

преузимање (3)