Koristi saveti za uređenje dnevne sobe

Kako se u dnevnoj sobi provodi najviše vremena, ona je jedna od najvažnijih prostorija u kući i njenom uređenju se posvećuje najveća pažnja. Da biste imali udobnu i prijatnu dnevnu sobu nije važno koliko kvadrata je u pitanju, već koji ćete nameštaj i druge detalje odabrati. Najvažnije je postići ravnotežu između funkcionalnosti i udobnosti i evo par pravila kojih bi trebalo da se pridržavate da biste u tome i uspeli.

e je postići ravnotežu između funkcionalnosti i udobnosti i evo par pravila kojih bi trebalo da se pridržavate da biste u tome i uspeli.

download (2) images

Nameštaj treba da bude grupisan i komadi koji imaju istu funkciju ne bi trebalo da stoje na različitim stranama sobe, već zajedno. Tako, na primer, fotelja treba da stoji pored garniture za sedenje ili sofe, ormani bi trebalo da zauzimaju jedan zid sobe i slično.

download (1) images (4)

Jedna od najvažnijih stavki u uređenju enterijera jeste rasveta. Osim osnovnog svetla na plafonu u vidu lustera, iskoristite lampe i, ako je to moguće, rasporedite ih u sva četiri ugla sobe da biste dobili prijatno svetlo.

download download (4)

Svoje omiljene sitnice, bilo da su to knjige, fotografije ili nešto slično, zaslužuju odgovarajuće mesto u prostoru dnevne sobe. Ipak, sve te sitnice treba dobro raspodeliti i pronaći im odgovarajuće mesto. Pronađite zanimljive police i grupišite svoje sitnice koje će prostoru dati Vaš lični pečat.

download (5) images (1)

Nemojte se ograničavati kada je namena nameštaja u pitanju – ulogu taburea mogu preuzeti ojačane kutije, a kao stočiće možete upotrebiti velike stare taburee, gomila naslaganih knjiga ili nešto slično što možete da uklopite u potrebnu visinu.

images (2) Media-Storage-284x284

Nemojte zanemarivati uticaj tepiha – on može odrediti Vaš stil i povezati delove prostora u skladnu celinu. Tepih treba uskladiti sa oblikom i materijalom već postojećeg nameštaja, ali i sa zavesama, kako biste dobili savršeno zaokružen stil.

tepih-1 (5) images (3)