Izazovi malog prostora - Uređenje kuhinje i trpezarije

Prvo, razmislite o otvorenom konceptu koji će povezati ove dve prostorije i stvoriti osećaj prostranosti. Koristite slične ili komplementarne boje za kuhinjske elemente i trpezarijski nameštaj kako biste postigli harmoniju u prostoru. Kombinujte praktične elemente kao što su ostrva ili barski stolovi koji mogu služiti i za pripremu hrane i za brze obroke.

Odaberite funkcionalan nameštaj poput stolova sa sklopivim delovima ili stolica koje se mogu lako skladištiti kako biste maksimalno iskoristili prostor. Takođe, koristite svetle boje i dobru rasvetu kako biste prostor učinili svetlijim i prijatnijim za boravak.

Ne zaboravite da organizacija igra ključnu ulogu, pa koristite police, viseće organizatore i druge praktične dodatke za odlaganje posuđa, pribora za jelo i ostalih stvari. Biljke su odličan dodatak koji će dodati svežinu i prirodnu lepotu prostoru.

Na kraju, prilagodite uređenje svojim potrebama i stilu života kako biste stvorili funkcionalan, estetski privlačan i udoban prostor za pripremu hrane, obedovanje i druženje sa porodicom i prijateljima. Uz pažljivo planiranje i kreativnost, kuhinja i trpezarija u jednoj prostoriji mogu postati omiljeni deo vašeg doma.