Duzina zavesa – kako je odrediti

Cak i kada odlucite da zelite zavese koje se prostiru do poda, tu nije kraj odlukama koje treba doneti. Ostaje pitanje da li one treba da budu vrlo malo iznad poda, da doticu pod tek vrlo blago, ili da pak budu dovoljno dugacke da se lome na krajevima. Iako postoje mnoge opcije, utesna je cinjenica da ne mozete pogresiti – Vas izbor se svodi na to sta Vam se dopada, a sta ne. Ipak, evo par smernica koje ce Vam pomoci da donesete pravu odluku.

ca da ne mozete pogresiti – Vas izbor se svodi na to sta Vam se dopada, a sta ne. Ipak, evo par smernica koje ce Vam pomoci da donesete pravu odluku.

Stylish Grey Modern Curtains Desk Bright Lighting Room Ideas for Large Windows

Ako zelite da postignete opusteni ambijent, zavese bi trebalo da budu toliko dugacke da izmedju njih i poda bude vrlo malo prostora. Prasina se nece skupljati, ivica zavese ce ostati cista, i ova opcija je odlican izbor za sobe u kojima se mnogo boravi, kao sto je to dnevna soba. Osim toga, ovakve zavese su pravi izbor za vrata terase jer ce pomoci u tome da prasina ne ulazi u sobu.

touching-2

Zavese koje su toliko duge da se lome pri dnu odaju utisak elegancije i deluju vrlo moderno. Za taj efekat bi zavesa trebalo da bude malo duza nego sto je potrebno da dodirne pod i tako ce se stvoriti mali prelom iznad sava.

d5f1f68e67c9a1f100342b0cc0b909f7

Za dozu gracioznosti mozete odabrati zavese koje potpuno blago dodiruju pod. Ova duzina zavesa je karakteristicna za modene enterijere u kojima se zeli postici jednostavnost, ali tako da se zadrzi i nota tradicionalnog uredjenja.

drapes