Jos saveta za uredjenje malih stanova

Da bi Vam mali stan bio sto prakticniji, cilj je stvoriti visenamenski prostor. Tako trpezarijski sto moze biti i radni sto, a prostor ispod kreveta mozete iskoristiti za odlaganje vansezonske garderobe i posteljine ako pronadjete model koji ima fioke. U malom stanu je bitno obezbediti dobru prohodnost i skloniti svaki predmet koji Vam nije potreban. Ako ste u situaciji da niste sigurni kako da funkcionalno uredite mali stan, ovi i naredni saveti ce Vam biti od velike pomoci.

ke garderobe i posteljine ako pronadjete model koji ima fioke. U malom stanu je bitno obezbediti dobru prohodnost i skloniti svaki predmet koji Vam nije potreban. Ako ste u situaciji da niste sigurni kako da funkcionalno uredite mali stan, ovi i naredni saveti ce Vam biti od velike pomoci.

Mazu_erdviu_interjeras (1) uredjenje-enterijer-mali-stan (6)

Dobro iskoristitte vertikalna i skrivena mesta – sve sto je moguce spakujte u kutije i sklonite od pogleda. Iskoristite prostor na ormaru i ispod kreveta, a coskove stana opremite policama. U malim stanovima su hodnici i kuhinje posebno problematicna mesta, pa tu smestite ogledala kako biste trikom postigli utisak vece kvadrature.

images1 images2

Kada su u pitanju boje, neka budu sto svetlije, a izbegavajte jarke i tamne nijanse. Svetle boje daju osecaj sirine, a cas boju zidova mozete uklopiti sa bojom namestaja i tako stvoriti ujednacenu celinu. Jos jedan trik za vizuelno uvecanje stana jeste namestaj minimalistickog tipa i cistih linija, a treba izbegavati fotelje sa masivnim naslonima. Nizak namestaj je jos bolje resenje, a boje takvih komada mogu biti atraktivne ali da se slazu sa ostatkom namestaja u prostoriji. Jos je bitno da namestaj bude otvorenog tipa, sto znaci da treba potraziti komade kojima se vide nogare, a izbegavati one sa tkaninom do poda.

images3 images
Namestaj koji ima tockice moze biti vrlo koristan jer ga mozete premestati tamo gde Vam je potreban, i tako mozete izbeci kupovinu odredjenih komada, sto ce prostoriju ciniti rasterecenijom. Onaj namestaj koji morate kupiti treba da bude sto manjih dimenzija, jer cete u suprotnom stan uciniti prenatrpanim. Ipak, kada su u pitanju neophodni veci komadi, kao sto su ormani, njih treba staviti uz najveci zid.
index