Dekoracija enterijera – Tri osnovna pravila za odabir tapeta

Kada je u pitanju dekoracija enterijera, tapete su vrlo pozeljan detalj u svakoj prostoriji i jedan od laksih nacina da u svoj dom unesete razne boje i tonove, i to mnogo jednostavnije nego sto bi to bio slucaj sa bojom. Ako pravilno odaberete tapete, one ce Vas zivotni prostor uciniti vecim i svetlijim, stvorice zanimljivu centralnu tacku u sobi i uneti velike estetske promene u Vas dom.

etlijim, stvorice zanimljivu centralnu tacku u sobi i uneti velike estetske promene u Vas dom.

European-Modern-3D-PVC-Wallpaper-Living-Room-Wallpaper-Roll-6-Color-Papel-De-Parede-Wavy-Striped.jpg_350x350

Hladni, preveliki prostori se mogu ciniti negostoljubivo i stvarati neprijatan osecaj. Odlican izbor za takve prostorije su reljefne tapete. Bilo da odaberete neke jednobojne ili sa dezenom, sama njihova tekstura ce stvoriti topliju atmosferu i siriti pravu energiju.  Tapete sa cvetnim dezenima se nekima cine kao potpuno staromodne, dok su neki zaljubljeni u njih i znaju kako da urede enterijer tako da soba ne izgleda prenatrpano i bez stila. Ipak, s obzirom  na to da se trendovi u uredjenju vrlo brzo menjaju, potrebno je da zaista volite ovakvu vrstu tapeta da ne biste morali da preuredjujete kada se tendencije promene.

cvetne-tapete

Osim ako sredjujete potpuno prazan stan, pre nego sto kupite tapete, obratite paznju i na druge teksture i boje u prostoriji. Da Vam prostorije ne bi delovala neuredno i pretrpano, potrebno je da ih uskladite sa namestajem koji vec imate. Ako zelite tapete sa dezenom, povedite racuna o odnosu velicina dezena i same sobe. Prevelike sare mogu potpuno da upropaste cak i najlepse dekorisanu malu sobu.

22

Ako Vam je prostorija mala, tada posebno treba obratiti paznju na to u kom se pravcu dezen siri, jer vertikalnim i horizontalnim prugama mozete naglasiti  visinu i sirinu prostorije, zavisi od toga koji Vam je cilj u uredjenju. Isti cilj se moze jednako ucinkovito postici i farbom na zidovima.

Wave-Lines-Stripes-modern-font-b-wallpaper-b-font-grey-non-woven-wallcovering-classic-glitter-font