Uredjenje malog kupatila – Kako da ucinite da ova prostorija deluje vece

U kupatilima uglavnom ima najmanje slobodnog prostora – najveci deo kvadrature stana odlazi na dnevnu i spavacu sobu, pa u kupatilu ne ostaje suvise prostora za uredjenje. Upravo zahvaljujuci tome se rodilo mnogo ideja kako maksimalno iskoristiti prostor koji imate na raspolaganju i uciniti da prostorija deluje vece nego sto zaista jeste. Evo par njih koje mozete da iskoristite u svom kupatilu.

da prostorija deluje vece nego sto zaista jeste. Evo par njih koje mozete da iskoristite u svom kupatilu.

7488ce4edb69a5623c5fb6cb82042039

Podignite sa poda i zakacite na zid sve elemente koji to dozvoljavaju, jer ce tako Vase kupatilo delovati vece nego sto jeste. Pored toga, polozaj Vasih plocica takodje moze da ucini mnogo za stvaranje iste iluzije – ako su plocice postavljene horizontalno, prostorija ce delovati sire, a ako su zalepljene vertikalno, ono ce delovati vise. Jos jedan trik koji je vezan za plocice odnosi se na odabir iste boje za pod i zidove, jer ce se tako stopiti linija izmedju ove dve povrsine i to ce uciniti da kupatilo deluje prostranije.

1

Kao i u drugim prostorijama koje su male a zelite da ih ucinite vecima, tako i u kupatilu mozete da iskoristite ogledala kako biste stvorili iluziju velicine. Opredelite se za sto vece ogledalo, koje ce uciniti da prostorija deluje duplo vece ali i daleko svetlije. Mozete se opredeliti i za vise manjih ogledala, a ako ih kombinujete sa svetiljkama, kupatilo ce delovati elegantnije i ova kombinacija je ono sto ce skrenuti paznju sa velicine prostorije.

bfc299f66b95184b830fe00c665b3b89

Tacno je da bela boja cini da prostorija deluje vece, ali moze je uciniti i vrlo hladnom. Da biste to sprecili, uvedite prirodne elemente i razne teksture. Dodavanjem par lebdecih polica od drveta Vase belo kupatilo ce postati mnogo toplije i prijatnije. Mirisne svece i luksuzni peskiri su odlicni zavrsni detalji u kupatilu u kojem preovladava bela boja.

14588f81fba7f0046f2e6d2dcb7abf57