Jedinstven mali salonac u zgradi UK “Parobrod”

Kapetan Mišina , Studentski Trg, Beograd, Srbija

164.000€

4 205 €/m²

Tip

Stan

Površina

39 m²

Struktura

1

Detalji

Tip
Stan
Struktura
1
Cena
164.000€
Površina
39 m² (4 205 €/m²)
Uknjižen
Da
Ažuriran
24.04.2024
ID
1162199

Opis

Na eksluzivnoj lokaciji gornjeg Dorćola, na uglu ulica Kapetan Mišine i Gospodar Jevremove u zgradi UK “Parobroda” prodaje se jednosoban stan.
Reprezentativno zdanje predstavništva „Prvog dunavskog parobrodskog društva“ iz 1926.godine, izgrađeno u art deko stilu sa elementima kasne bečke secesije, jedinstveno je po monumentalnosti, formi i reljefnim ukrasima. Predstavlja materijalno svedočanstvo evropskih arhitektonskih tokova i najraniji primer modernističkog ekpresionizma u Beogradu. Proglašeno je za spomenik kulture 2019.godine. U zgradi su tokom nepunog veka postojanja živeli mnogi znameniti ljudi: pisci, diplomate, umetnici i kolekcionari.
Stan koji se prodaje nalazi se u prizemlju, salonskog je tipa (2.85m  visine), orijetisan prema Kapetan Mišinoj ulici (SZ) i odlično organizovan. Adaptiran je pre 4 godine i dobro održavan. Grejanje je na struju: TA i norveški radijatori a moguće je i priključenje na gradske toplane. Klima uređaj je moguće postaviti tako da spoljna jedinica bude u unutrašnjem dvorištu, sa instalacijom kroz zajedničke prostorije. Spoljna stolarija je drvena, originalna i zamena iste je moguća po tehničkim zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika.
S obzirom na prvoklasnu lokaciju i jedinstvenost objekta, idealan je kao poslovni prostor ili kao investicija za izdavanje. U okruženju je atraktivnih gradskih sadržaja, kulturno-umetničkih institucija, restorana.
Agencijska provizija koju plaća kupac je 2% od cene.

Kontakt info

Zidart Nekretnine
Reg. posrednika br.
591
Kontakt osoba
Dusan Mirkulovski
Telefon 1
+ 381 60 319 3... Prikaži broj
Telefon 2
+ 381 11 319 3... Prikaži broj
Adresa
Džona Kenedija br.18
Beograd , Srbija

Kontaktiraj oglašivača

Slične nekretnine