Zanimljiv enterijer – Beli plafon vise nije jedina opcija

Premda se u najvecem broju domova srecu potpuno beli plafoni, treba znati da su mogucnosti mnogo sire. Odlicno mesto za nekonvencionalnu dekoraciju jeste upravo plafon – boja ili sara na ovom mestu ce uciniti prostoriju veselijom i sigurno ce iznenaditi svakog gosta. Ukoliko se na Vasem plafonu vide drvene grede, nikako ih ne treba sakrivati; ipak, ako nemate tu srecu, evo kako da plafon ucinite interesantnijim.

afonu vide drvene grede, nikako ih ne treba sakrivati; ipak, ako nemate tu srecu, evo kako da plafon ucinite interesantnijim.

stropne_grede_5

Plafon cak i ne mora da bude jarke boje. Dovoljno je da zidovi budu neutralni, a plafon u boji koja ih dopunjuje. To je odlican nacin da sobu ucinite vecom nego sto jeste, a s obzirom na to da se malo ljudi odlucuje za takav poduhvat, Vas plafon ce sigurno biti pravo osvezenje.

image1315_lg

Reljefni stiropor je jos jedno interesantno, a ne previse napadno resenje. Na ovaj nacin se plafon dekorise minimalisticki, ali sasvim dovoljno da on postane daleko interesantniji. Cak i jednostavan dezen ovih ploca moze da ucini mnogo za izgled sobe.

123

Ako volite malo smelije detalje u enterijeru, mozete se opredeliti za tapete ili sare oslikane na plafonu. Uobicajeno je da se pruge i tapete vide na zidovima, pa ce biti pravo iznenadjenje videti ih na plafonu.

decorating-ceiling-with-stripes-011