Sta sve Vasa dnevna soba treba da ima

Dnevna soba zauzima najveći deo stana i ona je uglavnom omiljena prostorija ukućanima, u njoj se druže, opuštaju i provode slobodno vreme. Da bi ona u potpunosti ispunila svoju svrhu i postala mirno mesto za opuštanje, postoje stvari koje nikako ne treba da zanemarite pri njenom uređenju. Pored obavezne garniture za sedenje i klub stola, potrebno je da u dnevnu sobu unesete još neke detalje koji će stvoriti opuštajuću atmosferu i dati Vaš lični pečat. Evo na šta treba da obratite pažnju.

ored obavezne garniture za sedenje i klub stola, potrebno je da u dnevnu sobu unesete još neke detalje koji će stvoriti opuštajuću atmosferu i dati Vaš lični pečat. Evo na šta treba da obratite pažnju.

преузимање (3) преузимање

Polica ili komoda za knjige je interesantan detalj u dnevnoj sobi, koji je takođe i veoma praktičan. Pronađite odgovarajuće mesto za svoje omiljene naslove i pokažite gostima svoja interesovanja i način na koji volite da provodite slobodno vreme. Police su potrebne ne samo za knjige, već i za Vaše omiljene ukrasne detalje. Bilo da su to suveniri sa putovanja ili sitnice koje Vama lično znače, ovakvi detalji predstavljaju Vaš lični pečat u uređenju doma. Police Vam mogu poslužiti i za biljke koje su svakom domu potrebne. Osim toga što povećavaju kvalitet vazduha, one čine da dom izgleda lepo i gostoljubivo.

polica-za-knjige-2_620x0 moderna-rasveta-police

Ne dozvolite da vam prostor prozora bude neuređen. Uz lepe zavese ili draperije koje se slažu sa enterijerom Vaša soba će zasijati novim sjajem i stvoriti prijatnu atmosferu. Pored toga što su lep dekor, zavese Vam pružaju manju ili veću dozu privatnosti, u zavisnosti od toga koju vrstu odaberete.

преузимање (2) преузимање (1)

Da bi soba odisala toplinom, zidovi ne bi trebalo da ostanu prazni. Slike ili fotografije, šta god je po Vašem ukusu, uneće u sobu delić Vaše ličnosti. Interesantne umetničke slike su uvek poželjan detalj. To ne moraju da budu skupi komadi, bitno je da se Vama dopadaju, da govore o Vašoj ličnosti i da se uklope u prostor.

Galerija-slika-i-fotografija images (1)

Svaka soba mora da ima dovoljno svetla, a to posebno važi za dnevni boravak. Ukoliko nemate dovoljno prirodnog svetla, strateški odabrani i postavljeni izvori veštačkog svetla učiniće ovu sobu prijatnom i zanimljivom.

преузимање (4) 1

Povedite računa o rasporedu nameštaja. Kada smestite velike komade, poput garniture za sedenje, i pređete na manji nameštaj, bitno je da ga lepo uklopite u prostor koji imate na raspolaganju tako da soba ne izgleda pretrpano i da Vam nakon toga ostane dovoljno prostora za neometano kretanje.

преузимање images