Vrste tapeta i kako odabrati prave

Savremeno uredjenje enterijera namece trend dekoraciije zidova, bilo da je to preko zidnih nalepnica ili na neki drugi nacin. Upravo iz tog razloga tapete postaju sve pozeljniji element svake sobe. Medjutim, kada resite da svoje zidove dekorisete tapetama, treba odluciti koju vrstu i dezen odabrati i kako ih odrzavati. Evo odgovora na ta pitanja.

ti i kako ih odrzavati. Evo odgovora na ta pitanja.

425242930

Izbor boja i dezena je toliko veliki da lako moze da se desi da Vam bude vrlo tesko da se odlucite ili pak da kupite one pogresne. Zato je bitno da na umu imate celokupan dizajn sobe. Uz namestaj tamne boje ili onaj koji je saren najbolje idu svetlije a jednostavne tapete, dok se sa dizajnom i bojom tapeta mozete igrati ukoliko Vam je sve ostalo u toj sobi svetle boje i bez napadnih sara. Osim toga, obratite paznju na kvalitet zavese za koje se odlucite, jer od toga zavisi koliko ce Vam one dugo trajati. Tako bi trebalo da se odlucite za one perive i sa osnovom od filsa.

180813100204_191021

Osim mnogo dezena, postoji i vise vrsta tapeta u zavisnosti od materijala od koga su izradjene. Plastificirane tapete se mogu brisati mokrom krpom, pa cak i kreciti, a izradjene su od akrila, dok su one papirne daleko povoljnije, ali se ne peru i lako se ostecuju. Eko tapete, kao i tapete sa staklenim nitima su novije generacije, lako se postavljaju i imaju mnoge prednosti nad ostalima. Osim njih, tu su i foto tapete, ako zelite da dekoriste samo jedan deo zida, ili pak stikeri, raznih motiva i dimenzija, koji se podjednako lako postavljaju i skidaju sa zida, vrata ili namestaja.

1